© EPA

Guardiola: “Bij Bayern of Barcelona was ik al lang ontslagen”

De verwachtingen waren hooggespannen, maar het eerste seizoen van Pep Guardiola bij Manchester City was allerminst een succes. En dat weet hij zelf maar al te goed: volgens de trainer zou hij bij een “grote club” na zo’n seizoen afgedankt zijn. “Maar hier krijg ik een tweede kans en we zullen proberen om volgend seizoen beter te doen”.

tms

Guardiola reageerde geïrriteerd toen hij de vraag kreeg om zijn uitspraak te verklaren: “Ja, want ik moet winnen. Jullie hebben de krantenkoppen voor morgen, jullie zijn gelukkig hé?” Volgens de Spanjaard is het seizoen niet mislukt omdat de Engelse competitie moeilijker is: “Nee - misschien hebben jullie meer ervaring dan ik en kunnen jullie me uitleggen waarom het hier moeilijker is dan in Duitsland, Spanje en Italië.” “Chelsea won omdat ze beter en meer consistent speelden.”

Guardiola heeft een indrukwekkend palmares: hij won met Barcelona twee keer de Champions League, en werd zowel met Bayern München als met Barcelona drie keer achter elkaar landskampioen. Hij kon dat succes echter niet voortzetten bij Manchester City: de club kan maximum derde worden in de Premier League, verloor de halve finales van de FA Cup tegen Arsenal en raakte niet verder dan de achtste finale in de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer