© Ap/Reuters

Jake Paul gaat boksen tegen levende legende Mike Tyson: “Ik kijk ernaar uit”

Mike Tyson stapt binnenkort weer de boksring in. De voormalig wereldkampioen zwaargewicht neemt het in een gevecht op tegen de Amerikaanse influencer en bokser Jake Paul. De match vindt plaats op 20 juli in het AT&T Stadium in Texas en wordt live uitgezonden op Netflix.

Tyson geldt als een van de beste boksers ooit. Hij beëindigde in 2005 zijn loopbaan waarin hij vijftig wedstrijden won en zes keer verloor. In 2020 keerde hij al eens terug in de ring voor een gevecht met Roy Jones jr.

“Ik kijk er erg naar uit om met Jake Paul de ring te betreden”, laat Tyson weten. “Hij is door de jaren heen aanzienlijk gegroeid als bokser”, zegt de nu 57-jarige Tyson over zijn dertig jaar jongere tegenstander.

De 27-jarige Jake Paul werd aanvankelijk bekend als youtuber en maakte in 2020 zijn debuut als professioneel bokser. Sinds zijn debuut vocht Paul tien wedstrijden, waarvan hij er één verloor. Hij is naast zijn carrière als youtuber en bokser ook bekend als de vriend van de Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam.

© Netflix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer