© AP

CONFERENCE LEAGUE. Tielemans en Aston Villa kunnen niet winnen van Ajax, Jonathan David uitblinker bij Lille met twee doelpunten

Youri Tielemans en Aston Villa moeten volgende week thuis nog vol aan de bak tegen Ajax, want in de Johan Cruijff ArenA bleef het steken op een scoreloos gelijkspel. Bij Lille was Jonathan David (ex-Gent) de grote man met twee doelpunten.

Maxime Caeyman

Tielemans blijft steken op gelijkspel tegen Ajax

We hebben geen winnaar gekregen in het duel tussen Ajax en Aston Villa. Villa, met Youri Tielemans negentig minuten op het veld, viel in de 83e minuut met tien na een rode kaart van Ezri Konsa. Drie minuten later zorgde Tristan Gooijer er al voor dat het weer tien tegen tien werd. Maar elf tegen elf of tien tegen tien, scoren konden beide ploegen niet.

© AP

Jonathan David scoort twee keer in makkelijke zege Lille

LOSC Lille staat dankzij Jonathan David al met anderhalf been in de kwartfinale. David scoorde tegen Sturm Graz de 0-1 en de 0-2, z’n ploegmaat Edon Zhegrova zette de 0-3 op het scorebord. Zo is de terugmatch in Frankrijk volgende week eigenlijk al overbodig.