© Tom Palmaers

Steekincident op trein die stopt in station Hasselt: omstanders overmeesterden verdachte

Hasselt -

In het station van Hasselt is donderdagavond een 28-jarige treinreiziger gearresteerd nadat hij meerdere personen verwondde. Een slachtoffer (23) belandde in het ziekenhuis met steekwonden. Omstanders overmeesterden de verdachte.

Marij Wyers en Phillip Pergens

© Tom Palmaers

Toen de trein Blankenberge-Genk rond 20.30 uur halt hield in Hasselt aan het perron tussen spoor 6 en spoor 7, stormden de betrokkenen van een steekincident uit de trein. Er werd stevig gevochten.“Het ging om ernstig en scherp geweld”, zegt persmagistraat van parket Limburg Pieter Strauven. “Een Spaanssprekende man maakte meerdere slachtoffers op de trein. Er vielen meerdere gewonden. Een van de slachtoffers is een 23-jarige jongedame die met een mes in haar been en bovenarm werd gestoken. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze na verzorging is mogen vertrekken”, verduidelijkt Strauven. Het parket vorderde een wetsgeneesheer om onder andere de verwondingen vast te stellen.

In bedwang

De agressie die in de trein ontstond, zette zich voort op het perron. “Enkele personen waren op de sporen beland”, zegt woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel Thomas Baeken. “Toen we hier melding van kregen, hebben we het treinverkeer in het station uit veiligheid meteen stilgelegd.”

Bloedsporen getuigen van de vechtparij op het perron.© Tom Palmaers

De politie werd opgeroepen en kwam tussenbeide. “Toen de trein in het station van Hasselt tot stilstand kwam, heeft de verdachte het op een lopen gezet. Omstanders hebben hem dan op het perron kunnen overmeesteren en hielden de verdachte in bedwang totdat de politiepatrouille hem kon arresteren.”

© Tom Palmaers

Motief onbekend

Over de aanleiding van de ruzie en de exacte omstandigheden van de vechtpartij bestaat nog geen duidelijkheid. De politiediensten, zowel LRH als de spoorwegpolitie, deden de eerste vaststellingen van het incident. “De 28-jarige verdachte werd door de politie gearresteerd. Hij wordt in de loop van vrijdag verhoord door de spoorwegpolitie. Zij zetten het onderzoek verder. Het motief is op dit moment niet bekend en zal uit later onderzoek moeten blijken”, bevestigt persmagistraat Pieter Strauven.

Het perron werd na de feiten afgesloten met een politielint. “Spoor 6 werd buiten dienst gezet. Het treinverkeer kon tien minuten na het incident al hervatten”, zegt Infrabel-woordvoerder Baeken. “De impact op de reistijden bleef dus beperkt.”

De toegang tot het perron werd afgesloten.© Tom Palmaers

Het treinverkeer in het station van Hasselt werd tien minuten stilgelegd.© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer