© AP

Trump moet honderdduizenden euro’s juridische kosten betalen van Brits bedrijf dat hij aanklaagde

Donald Trump zal ‘de zescijferige’ juridische kosten moeten betalen van een bedrijf dat hij in Londen voor de rechter daagde. Een Britse rechtbank verwierp recentelijk de zaak die de vroegere Amerikaanse president had aangespannen.

Bron: BELGA

Alles gaat over een dossier van de Britse ex-inlichtingenagent Christopher Steele dat in 2017 openbaar werd gemaakt. Het Steele-dossier, dat naar de website BuzzFeed werd gelekt in 2017, kreeg wereldwijd veel aandacht door de beschuldigingen aan het adres van Trump. Zijn presidentiële campagne zou zijn beïnvloed door de Russische veiligheidsdienst. Daarnaast zou de Russische veiligheidsdienst ook beelden hebben van Trumps deelname aan seksfeesten in Rusland.

In zijn woede ten opzichte van Steele klaagde Trump Orbis Business Intelligence, het adviesbureau opgericht door Steele, aan in Londen. De Republikein beschuldigde het bedrijf van het onrechtmatig gebruik van privégegevens en eiste een schadevergoeding voor de reputatieschade.

In het vonnis dat eind januari werd uitgesproken maar waarvan de details nu pas naar buiten zijn gekomen, oordeelt rechter Karen Steyn dat de schadeclaim van Trump “gedoemd was om te mislukken”, waarop ze de zaak verwierp. Ze beval Trump wel om de juridische kosten van Orbis Business Intelligence te betalen, die ze schatte op meer dan 600.000 pond (omgerekend ongeveer 702.000 euro).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer