© AP

Onderzoek naar probleem met staartroer Boeing 737 MAX

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar een technisch probleem met het staartroer van een Boeing 737 MAX-vliegtuig. Het richtingsroer in het staartstuk van het toestel van United Airlines functioneerde niet toen piloten wilden landen op de luchthaven van Newark op 6 februari.

tg
Bron: BELGA

De National Transportation Safety Board (NTSB) doet nu onderzoek naar de zaak. Volgens een voorlopig rapport van de NTSB kwamen de voetpedalen die het roer aansturen vast te zitten. De vlucht van United Airlines met 155 passagiers en zes bemanningsleden aan boord kon wel veilig landen.

Boeing zegt dat er werd samengewerkt met de NTSB en United Airlines bij het onderzoek en dat het probleem werd verholpen door onderdelen te vervangen. Het bedrijf sprak zijn steun uit voor het onderzoek.

Boeing ligt ook al onder vuur omdat begin dit jaar een deurpaneel van een 737 MAX-vliegtuig van Alaska Airlines tijdens de vlucht loskwam.

Het toestel moest toen een noodlanding maken. Na inspectie bleek dat meerdere bouten in het paneel loszaten. Bij andere MAX 9-vliegtuigen werden daarna ook losse bouten gevonden. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA hield tijdelijk vliegtuigen van dit model aan de grond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer