Heeft sportbar O’Learys het succesrecept gevonden voor een leuk avondje uit? Wij testen drie activiteiten in Hasselt.© Raymond Lemmens

GETEST. Is deze Hasseltse sportbar in Amerikaanse stijl het succesrecept voor een leuk avondje uit?

Hasselt -

Schaamteloos de leukste meezingers kwelen, petanquen op z’n Amerikaans en discobowlen: heeft sportbar O’Learys het succesrecept gevonden voor een leuk avondje uit? Wij testen drie activiteiten in Hasselt .

Stien Vanbaelen

Studenten, gezinnen met kinderen en senioren: iedereen lijkt zijn weg te vinden naar sportbar O’Learys op de eerste verdieping van het TT-center in Hasselt. De Zweedse keten, die in België ook in Gent een vestiging heeft, ontstond in 1988 en haalde inspiratie uit de Amerikaanse sportbarscene uit de jaren 80. Food, drinks, pooltafels, darts, arcadegames, een shuffleboard, bowlingbaan en karaoke: meer dan genoeg activiteiten om jezelf een avond lang te entertainen. Ga voor één activiteit, combineer je favorietjes of kies uit een van de formules op de website. Is dit een succesrecept voor een avondje uit? Wij testen drie activiteiten uit.

© Raymond Lemmens

1. Karaoke

Om in de stemming te komen, starten we met karaoke. Voor wie plankenvrees heeft, geen zorgen: je kan hier de longen uit je lijf zingen in een karaokebox die alleen voor jouw gezelschap beschikbaar is. Vijftig of honderd minuten zing- en dansplezier zonder dat andere mensen kunnen meeluisteren dus. We smeren onze stembanden met een selectie van de populairste cocktails en snacks zoals Pornstar Martini, Sex on the Beach, een suikerspin cocktail, homemade nacho’s, miniloempia’s, kaasballetjes en zelfs popcorn en suikerspin.

© Raymond Lemmens

In totaal telt de sportbar zeven karaokerooms, die allemaal ingericht zijn in een thema: après-ski, disco, rosé … Wij gaan voor de sfeer van een New Yorkse karaokebar met neonlichten, dashboards, discolampen en twee grote schermen waarop je de muziektekst kan volgen. In het hoekje van de kamer staat een touchscreen om liedjes te kiezen. Wij draaien het muziekvolume op maximum en ons eigen stemgeluid op nul en kunnen - behalve het feit dat er een fotograaf voor onze neus staat - schaamteloos meezingen en springen op Wannabe van de Spice Girls. Leuk met drie, maar met een grotere groep zit de sfeer er ongetwijfeld nog beter in.

Prijs: karaoke vanaf 7 euro per persoon voor 50 minuten

(lees verder onder de foto’s)

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

2. Shuffleboard

We verplaatsen het feestje naar het shuffleboard. Dit Amerikaans spel kan je met vier spelen en bestaat uit een lange gladde tafel waarover je metalen pucks van de ene naar de andere kant schuift. Het heeft iets weg van petanque, want de speler wiens pucks het dichtst bij het uiteinde van de tafel liggen, wint. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. De meeste pucks belanden dan ook naast de tafel wegens te snel of te scheef. De exemplaren die wel op de tafel blijven liggen, halen meestal de helft van het speelveld niet. Gelukkig kan je het shuffleboard huren voor 50 minuten, wat ruim genoeg tijd is om het spelletje onder de knie te krijgen. Wij kunnen nog een hele avond doorspelen, maar eerst: bowlen.

Prijs: shuffleboard vanaf 15 euro voor 50 minuten

(lees verder onder de foto’s)

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

3. Bowling

Zo’n grote bowling hebben we nog niet gezien. Er is plaats voor achttien banen waar je met zes op kan spelen. Je kan reserveren voor 50 of 100 minuten. Wij komen met 50 minuten ruim toe voor één spel. Via een computer kan je ook nog andere spelletjes selecteren en kiezen of je met of zonder bumpers speelt. De keet zit helemaal vol, de muziek draait op volle toeren, de discoverlichting zorgt voor extra sfeer en overal staan burgers en cocktails op de tafeltjes. De Amerikaanse invloeden zijn in O’Learys nooit ver zoek.

Prijs: bowlen vanaf 29 euro per baan voor 50 minuten

Maastrichterstraat 49 in Hasselt. Open: ma, di en do 16-24 uur, wo 14-24 uur, vr 16-2 uur, za 12-2 uur en zo 12-24 uur. Info: www.olearys.be/hasselt-event-center

© Raymond Lemmens

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws