Biden houdt zijn State of the Union-toespraak.
Volledig scherm
Biden houdt zijn State of the Union-toespraak. © REUTERS

Biden tijdens State of the Union: “Mijn boodschap aan president Poetin is eenvoudig. Wij zullen niet weglopen. Wij zullen niet buigen”

Vrijheid en democratie liggen onder vuur in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdagavond lokale tijd tijdens zijn State of the Union voor het Amerikaanse Congres gezegd. De Amerikaanse president liet ook duidelijk verstaan dat hij niet zal plooien voor zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin, die twee jaar geleden Oekraïne binnenviel. Biden drong er bij het Congres dan ook op aan om te stemmen voor hulp aan Oekraïne om “Poetin te stoppen”. Ook herhaalde hij zijn oproep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren van zes weken in de Gazastrook.

39 reacties

  • Ghislain Huysentruyt

    2 maanden geleden
    USA altijd en overal in oorlogen gemoeid, maar altijd een ver van mijn bedshow! Als de amerikaan slim is stemt hij voor wie spreekt over vrede!
  • Willy Muys

    2 maanden geleden
    laten wij voluit hopen dat Joe terug president wordt.
  • Danny Steritmis

    2 maanden geleden
    Biden was top,wat een klasse,correct,accuraat en geestig iets wat zijn voorganger nooit zal hebben.
  • Mieke Ponet

    2 maanden geleden
    Hopelijk word Joe opnieuw president want met Trump is het buitenland beleid ingewikkelder en Joe heeft het nog niet zo slecht gedaan.
  • René Lodeweyckx

    2 maanden geleden
    Wij kunnen de Amerikanen begrijpen,dat is een heel andere levensstijl en gedachtengoed. De industrie bepaalt daar de verkiezingsuitslag (sponsors) Daar is men vrij van regeltjes en betutteling. Dit gaat niet op in Europa.