© VI IMAGES / Gerrit van Keulen

Nederlandse topvoetballer in Turkije opgelicht voor 3,6 miljoen euro

De Nederlandse voetballer Gregory Van Der Wiel is in Turkije opgelicht voor 4,5 miljoen dollar, oftewel 3,6 miljoen euro. Hij vertelde in een interview met de Turkse tv-zender A Haber hoe een Turkse zakenman hem zo veel geld afhandig kon maken.

tms

Kort na zijn aankomst in Turkije ontmoette Van Der Wiel de Turkse zakenman Ümit Akbulut, die hem een aanbod deed. De voetballer accepteerde dat aanbod en gaf hem 3,6 miljoen euro om te investeren in een aantal bedrijven. Volgens de zakenman zou hij na vier maanden al winst boeken.

Toen de Nederlander enkele maanden later informeerde naar zijn investering, bleek dat hij opgelicht was. Akbulut zei: “Geef me 600.000 dollar (rond de 550.000 euro) en vergeet het geld. Want dit is Turkije en je kan niks beginnen.”

Desondanks hoopt Van Der Wiel zijn geld terug te krijgen: “Ik vertrouw erop dat het Turkse rechtssysteem de oplichter aanpakt.”

De Nederlander speelt sinds vorig jaar bij Fenerbahçe, waar hij nauwelijks aan de bak komt. Daarvoor speelde hij bij Ajax en PSG.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer