© Kris Van Exel

Terrasjesweer in aantocht: vrijdag zonnig, zaterdag stijgt kwik tot 15 graden

Het belooft een mooi en zonnig weekend te worden. Vrijdag is het vooral zonnig, al kunnen er tegen het einde van de dag enkele wolkenvelden verschijnen. Met maxima tussen 7 graden in de hoge Ardennen tot 13 graden in het centrum van het land is het zacht. Zaterdag stijgt het kwik op sommige plaatsen zelfs tot 15 graden.

mtm
Bron: BELGA

LEES OOK. Weerfenomeen El Niño heeft piek bereikt: “Tot mei warmer dan normaal in ons land”

Vrijdagavond en -nacht trekken meer hoge en middelhoge wolken over onze streken, maar het blijft droog. Tegen zonsopgang komen er opnieuw meer opklaringen vanaf de Franse grens. De minima variëren van 0 graden plaatselijk in sommige Ardense valleien tot 6 graden in het centrum van het land bij een matige oostelijke tot zuidoostelijke wind.

LEES OOK. Februari 2024 was warmste februarimaand ooit gemeten op aarde

Zaterdagochtend is er nog volop zon. In de namiddag neemt de bewolking echter toe vanuit het zuidwesten. Hoewel het in de meeste gebieden droog blijft, kunnen een of twee lokale buien niet uitgesloten worden, vooral in het zuiden van het land, zegt het KMI. Het is zacht met maxima van 11 graden in de Ardennen tot 16 graden in de Kempen.

LEES OOK. Warmste februarimaand ooit: wat betekent dat voor de natuur? “Zal afhangen van de volgende weken”

Zondag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met soms wat regen of enkele buien. De maxima liggen tussen 7 en 9 graden in Hoog-België en 10 tot lokaal 13 graden elders. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke of zuidelijke richtingen.

Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af, waaruit soms enkele buien vallen. Met maxima van 8 tot 11 graden zijn de temperaturen normaal voor deze tijd van het jaar. De zwakke zuidwestenwind ruimt naar het westen en wordt matig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER