© archiefbeelden

Busbouwer Van Hool haalt productie weg uit Vlaanderen: honderden jobs bedreigd

Busbouwer Van Hool gaat zijn productie weghalen uit Koningshooikt (Lier), zo melden De Tijd en De Standaard. Er zijn honderden jobs bedreigd.

mtm
Bron: De Standaard, De Tijd

De busbouwer zit al jaren in een stevige malaise en eerder dit jaar raakte al bekend dat er een herstructurering aan zat te komen. Begin dit jaar kroop de crisismanager Marc Zwaaneveld nog mee achter het stuur bij Van Hool. Als co-CEO naast Filip Van Hool kreeg de Nederlander meteen de opdracht “het herstel te versnellen en intensiveren” - een moment waarop de vakbonden de bui al zagen hangen. “Het is duidelijk dat we de komende periode voor grote en moeilijke uitdagingen staan”, klonkt het eerder dit jaar al bij het ACV. Op dat moment liep Van Hool al een tijdje serieus achter met sociale bijdragen en met betalingen voor leveranciers. Een derde van de werknemers was er tijdelijk werkloos.

(lees verder onder het formulier)

Ben jij een Limburger en ben je werkzaam bij Van Hool in Koningshooikt? Laat het ons hieronder weten.

Crisismanager Zwaaneveld is er niet in geslaagd om een private partner te vinden om de busbouwer uit de nood te helpen, zo melden De Tijd en De Standaard vrijdag. Bijgevolg zou zijn beslist om de productie van de bussen uit Koningshooikt weg te halen en te verplaatsen naar de Van Hool-vestiging in Noord-Macedonië, waardoor volgens de vakbonden hier tot wel 600 jobs op de tocht zouden staan. De trailer- en onderzoeksafdeling van het bedrijf, dat momenteel zo’n 2.500 mensen tewerkstelt in Koningshooikt, zou wel in Vlaanderen blijven.

Hoeveel jobs echt bedreigd worden, zal allicht maandag blijken op een bijzondere ondernemingsraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer