Marten Van Riel.© BELGA

Domper voor Marten Van Riel en co: eerste manche World Triathlon Series in Abu Dhabi afgelast door slechte weersomstandigheden

De Internationale Triatlonfederatie World Triathlon heeft bekendgemaakt dat de eerste manche van de World Triathlon Series (WTS) van komend weekend in Abu Dhabi afgelast wordt. De oorzaak zijn de slechte weersomstandigheden. De organisatoren in de Verenigde Arabische Emiraten verwachten zware regen- en onweersbuien.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

“We willen de atleten op geen enkele manier in gevaar brengen”, legde de triatlonfederatie uit op sociale media. “De lokale autoriteiten verzoeken alle outdoor activiteiten af te gelasten vanwege de voorspelde zware regen- en onweersbuien.” De wedstrijden hadden vrijdag en zaterdag moeten plaatsvinden.

De afgelasting is een domper voor de vele atleten ter plaatse, waaronder de Belgen Claire Michel en Jolien Vermeylen bij de vrouwen en Marten Van Riel en Arnaud Mengal bij de mannen. De Belgian Sharks zouden zaterdag aantreden in de gemengde aflossing. Ook paratriatleet Wim De Paepe zou deelnemen in Abu Dhabi.

De volgende WTS-manche is in het Japanse Yokohama (13-14 mei).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer