Foto: Siska Gremmelprez

Korte spontane staking bij De Lijn in Antwerpen na zoveelste geval van agressie: "Chauffeur kreeg vuistslag in het gezicht"

Door een spontane vakbondsactie was er vanmorgen hinder bij de bussen van De Lijn in Antwerpen. Bij Autocars De Polder, een onderaannemer van De Lijn, hadden ze het werk neergelegd nadat een chauffeur een vuistslag in het gezicht kreeg. "De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis gebracht en is zwaar onder de indruk", vertelt Marco Demerling van De Lijn.

De medewerkers van Autocars De Polder, een onderaannemer van De Lijn, hebben in Antwerpen enkele uren spontaan het werk neergelegd na agressie tegen een chauffeur. Daardoor was er hinder bij verschillende buslijnen in het noorden van de stad.

Het incident vond gisterenavond plaats in de Antwerpse Statiestraat op lijn 32. "Er is een discussie ontstaan met een reiziger en die heeft de chauffeur een vuistslag in het gezicht gegeven", zegt Marco Demerling van De Lijn. "De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis gebracht en hij is nog steeds zwaar onder de indruk."

Op de website en in de app van De Lijn kunnen reizigers een laatste stand van zaken vinden over welke lijnen hinder ondervinden. Er kunnen nog vervolgvertragingen zijn op de lijnen 32, 36, 51, 65, 99, 140, 141, 442, 445, 447, 610, 620, 761, 764, 762 en 760. 

Meest gelezen