BNP Paribas Fortis boekt opnieuw meer dan 3 miljard euro winst

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

BNP Paribas Fortis heeft in 2023 3,095 miljard euro nettowinst in de boeken geschreven, zo blijkt vrijdag uit de publicatie van de jaarcijfers. De winst van de grootste bank van het land komt zo net als het jaar voordien uit boven 3 miljard euro.

mtm
Bron: BELGA

Een jaar eerder lag het winstcijfer net iets hoger, waardoor er sprake is van een gerapporteerde daling met 1,3 procent. Maar in 2022 was er ook een eenmalige positieve boekhoudkundige impact van 245 miljoen euro die het winstcijfer stuwde. Op vergelijkbare basis spreekt de bank van 8,7 procent meer winst ten opzichte van 2022.

De netto-inkomsten kwamen uit op 10,55 miljard euro. Door de toename op vergelijkbare basis van 9,1 procent ging het cijfer door de 10 miljard-grens. Ook bij BNP Paribas Fortis zorgden de hogere rente-inkomsten voor groei.

De bank stelt een dividend van 5,01 euro voor aan de enige aandeelhouder, de Franse grootbank BNP Paribas. De Belgische staat heeft een belang van zowat 5,3 procent in de Franse moederbank.

Nieuwe financieel directeur bij BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis krijgt op 1 juni een nieuwe financieel directeur. Franciane Rays volgt Pierre Bouchara op als Chief Financial Officer (CFO) bij de grootste bank van het land.

Ze vervulde die functie eerder al, van 2018 tot 2021. Na drie jaar als CFO van BNP Paribas Corporate & Investment Banking keert ze terug.

BNP Paribas Fortis kondigt nog wijzigingen aan aan de top van de bank. Lieve De Mol wordt Head of Client Service Center, en Khatleen Pauwels wordt Chief Compliance Officer.

De Mol leidde de voorbije jaren de integratie van bpost bank in BNP Paribas Fortis. Zij zal de functie van Pauwels overnemen. Pauwels zal Christophe Galimard opvolgen als Chief Compliance Officer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen