James Arthur Photography

TW Classic en Werchter Boutique slaan jaar over: "Hard gewerkt voorbije maanden, maar het lukt dit jaar niet"

Dit jaar komen er geen nieuwe edities van de dagfestivals TW Classic en Werchter Boutique. "We hebben hard gewerkt de voorbije maanden, maar het lukt ons niet dit jaar. We zijn intussen de edities van 2025 aan het voorbereiden. Volgend jaar zijn Werchter Boutique en TW Classic er opnieuw", zegt woordvoerder Nele Bigaré.

Na een lange periode van stilte is de kogel dan toch door de kerk: TW Classic en Werchter Boutique gaan dit jaar niet door. Dat maakten de organisatoren bekend op sociale media. 

"Er is de voorbije maanden hard gewerkt om voor elk van de dagfestivals een topaffiche samen te stellen", klinkt het. "Vandaag moeten we helaas besluiten dat het ons niet lukt dit jaar. Onze lat ligt hoog en we gaan altijd voor het beste. Middelmatigheid is geen optie."

De annulering komt niet als een grote verrassing. Voor beide dagfestivals waren tot nu toe nog geen namen bekend en dat is ongebruikelijk. Zo werd de komst van de Amerikaanse zangeres P!nk naar Werchter Boutique 2023 al aangekondigd op 7 oktober 2022.

Op dat moment was TW Classic 2023 al maanden hopeloos uitverkocht door de komst van Bruce Springsteen. Springsteen en zijn E Street Band zakken voor de duidelijkheid wel nog af naar Werchter deze zomer voor een concert op dinsdag 2 juli. 

Uitkijken naar 2025

TW Classic en Werchter Boutique slaan dus een jaartje over. "We realiseren dat velen van jullie hard uitkeken naar jullie favoriete dagfestival en vinden het jammer dat we jullie moeten teleurstellen", zegt de organisatie. "We maken het goed in 2025."

Woordvoerder Nele Bigaré zegt dat de organisatie op dit ogenblik volledig focust op de events die wel doorgaan: het concert van Bruce Springsteen en het vierdaagse festival Rock Werchter begin juli.

"We zijn intussen ook al bezig met het seizoen 2025. We maken het goed. Volgend jaar zijn Werchter Boutique en TW Classic er opnieuw", besluit Bigaré.

Ankerpunt Rock Werchter

Werchter is een deelgemeente van Rotselaar. De burgemeester van Rotselaar Jelle Wouters (CD&V) vindt het jammer dat Werchter Boutique en TW Classic dit jaar niet doorgaan.

"Wij stonden als gemeentebestuur klaar om ook dit jaar de nodige vergunningen te geven. We stonden klaar om beide festivals met open armen te ontvangen", zegt Wouters in De Wereld Vandaag.

De gevolgen van de annulatie van de 2 dagfestivals voor leveranciers, lokale bedrijven en verenigingen zijn niet zo groot.

"De echt grote belangstelling is er natuurlijk voor het vierdaagse festival Rock Werchter. Dat is echt een ankerpunt omdat er veel mensen blijven overnachten. Dat is vooral voor de handelaars en de verenigingen belangrijk."

Meest gelezen