Theo Mertens kocht een volledige wand met cosmeticaproducten.© Marc Peeters

Uitverkoop per rek in Big Bazar Olen: “Wat moet ik nu met 1.000 flesjes parfum en deodorant?”

Olen -

Veilinghuis Melase verkocht vrijdagvoormiddag de inboedel van de vestiging van de Big Bazar in het Shopping Park in Olen. De verkoop vond plaats in de winkel zelf. Wie een beetje geluk had, kon extreme koopjes doen. “Ik heb nu wel wat in huis om uit te delen”, zei de man die een volledige wand met cosmeticaproducten op de kop kon tikken voor 650 euro.

Marc Peeters

Big Bazar werd vorig jaar in Nederland failliet verklaard. Voor alle duidelijkheid, de Belgische tak van Big Bazar is niet failliet, de overige vestigingen zijn gewoon open. Maar omdat de vestiging in Olen een rechtstreekse band heeft met Big Bazar Nederland werd het filiaal meegesleurd. Er volgde een beslag op de goederen en materialen net als een gerechtelijke uitverkoop.

De veilingmeester legde vrijdagochtend bij de start de regels nog eens uit. Iedereen mag bieden en bovenop het geboden bedrag betaal je nog eens 21 procent BTW. Na het afrekenen mag je je koopwaar opladen. Alles gaat weg, er wordt niets ingehouden, ook al is het geboden bedrag belachelijk laag.

Een domper voor de kleine koper was misschien dat er enkel grote loten waren samengesteld, telkens bestaande uit volledig gevulde winkelrekken. Een uitverkoop per product had mogelijk iets meer kunnen opleveren, maar zou qua organisatie ook meer gekost hebben. En dan was er natuurlijk nog overschot.

Fernanda Faes is geïnteresseerd in de rayon met klein speelgoed. “We zijn lid van de carnavalsvereniging Charels uit Lommel en tijdens de stoet worden er traditioneel heel wat kleine gadgets of speelgoedjes uitgestrooid over de toeschouwers.”

Fernanda Faes hoopte speelgoed te kunnen kopen voor de carnavalsstoet.© Marc Peeters

“In de rekken liggen nogal wat dingen die in aanmerking komen, maar er is heel wat volk en we zijn maar een kleine vereniging.” Het volle rek met speelgoedjes wordt wat later toegewezen voor 450 euro. “Voor ons is dat te duur”, klinkt het teleurgesteld. “Tegen die opkopers kan je helaas niet veel beginnen.”

“Ik heb eens gauw geteld en het gaat om een duizendtal producten. Spuitbusjes met deodorant, maar ook parfums”

Theo Mertens

Gelukkige opkoper

Theo Mertens had meer succes. Nadat hij 650 euro had geboden voor een lang rek met cosmeticaproducten zwegen de andere geïnteresseerden. “Ik heb eens gauw geteld en het gaat om een duizendtal producten. Spuitbusjes met deodorant, maar ook parfums. Wat ik ermee ga doen? Op dit moment heb ik er nog niet meteen een bestemming voor, maar ik heb nu wel wat in huis om als cadeau uit te delen.”

Theo kocht een volledige wand met cosmeticaproducten voor 650 euro.© Marc Peeters

Maar het kon nog goedkoper. Een ander lot met daarin twintig kinderrugzakjes en een reeks brooddozen ging weg voor 40 euro. De veiling werd afgesloten met de verkoop van alle winkelrekken, de kassa’s en de winkelmandjes.

De veiling in de winkel zelf was een bewuste keuze, want het is nu aan de koper om mensen en middelen te voorzien om de rekken te demonteren. Die krijgt daarvoor maar een korte periode de tijd. Het winkelpand moet zo snel mogelijk volledig leeg gemaakt worden.

JBC neemt pand over

“Er is inmiddels meer duidelijkheid over de volgende gebruiker van deze winkelruimte”, weet Lars Haesen, beheerder van het Olen Shopping Park. “We hebben een deal met JBC die hier een pop-upwinkel zal inrichten. Ik onderstreep het tijdelijke karakter die deze winkel zal hebben omdat onze vergunningen het niet toelaten om een nieuwe kledingzaak permanent toe te laten. Het is voorlopig nog te vroeg om iets te zeggen over een mogelijke nieuwe huurder voor langere tijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners