Vandaag op tv als commentator in Wieze, maar darter Brian Raman heeft “demonen” te geselen: “Ja, depressies bestaan echt”

Geen Brian Raman op de Blaklader Belgian Darts Open. Althans niet als darter. The Riddler kon zich niet plaatsen via de kwalificaties. Raman doet wel dienst als commentator bij VTM 2, zoals steeds met de glimlach. Straf als je weet dat de Antwerpenaar sukkelt met mentale problemen.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

Raman draait al jaren mee aan de top van het Belgische darten. Hij was de voorbije twee jaar ook actief op de Pro Tour, het allerhoogste niveau. Een schouderblessure gooide roet in het eten om een verlengd verblijf af te dwingen en dus legt Raman zich dit jaar toe op het WDF-circuit, dat waarin Andy Baetens wereldkampioen werd. En commentaar geven dus.

Alle respect want The Riddler schreef donderdag de problemen van zich af op zijn sociale media-kanalen. “Waar zal ik beginnen?”, aldus Raman. Mentaal zit ik aan de grond, ik worstel er al jaren mee. Wanneer je iets goed doet, zegt iedereen dat je het volgende toptalent bent. Maar zodra je één of twee slechte wedstrijden speelt, ben je opeens de slechtste speler. Niemand weet waar ik op privévlak allemaal mee te maken heb.”

Daarmee verwijst Raman onder andere naar de gezondheidsproblemen van zijn zoontje. “Ik probeer terug op mijn oude niveau te geraken. Het is niet gemakkelijk, maar ik kom terug. Nu moet ik eerst zien af te rekenen met mijn eigen demonen. Ja, depressies bestaan echt. Als je iemand niet leuk vindt, prima, maar laat die dan met rust. Je weet niet hoe moeilijk die persoon het heeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrouwlief Jill wilde ook wat kwijt op Facebook. “Helaas heeft Brian verloren van Geert de Vos en zal hij dus niet als speler maar als commentator aanwezig zijn in Wieze. Graag wil ik (partner van...) toch even benadrukken dat opbouwende kritiek zeker welkom is , maar dat we sommige degoutante, afbrekende commentaren kunnen missen als kiespijn. Brian is achter de schermen hard aan het werken om terug te staan waar hij een aantal jaren geleden stond. Velen vergeten dat Brian meerdere WDF-titels gewonnen heeft, dat hij nummer 1 van de WDF was én met een dagzege op Q-school zijn tourkaart behaalde, alsook dat hij enkele top 8 PDC-spelers heeft geklopt. Dus talent is er meer dan genoeg!”

“De echte fans weten in grote lijnen welke waters Brian heeft doorzwommen de laatste jaren (schouder, zoontje etc...)”, klinkt het. “Dus deze mensen wéten ook dat zijn huidige dip een kwestie van omstandigheden is. En dat hij er ooit weer zal staan. Aan Brian zijn geweldige sponsors en al de echte fans, die in goede en slechte periodes achter The Riddler staan, bedankt. Many more to come! Aan al de rest, druk op ‘niet meer volgen’ en hou die vingers van uw toetsenbord als er geen nuttige reactie komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer