Eddy Merckx voor zijn muurschildering op de gevel van Café ‘t Klein in Kiezegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Merckx voor zijn muurschildering op de gevel van Café ‘t Klein in Kiezegem. © Bollen

Muurschildering eert Eddy Merckx in geboortedorp Kiezegem: “Hopelijk inspireert dit werk een jonge wielrenner”

Dat Vlaams-Brabant — met helden als Eddy Merckx en Remco Evenepoel — de koers in het hart draagt, zal voor iedereen via het project ‘Jong Koersgeweld' nog een stukje duidelijker worden. Toerisme Vlaams-Brabant wil namelijk de beleving langs sportieve fietsroutes verhogen door middel van 10 street art-werken. Het eerste werk is een eerbetoon aan ‘Kannibaal’ Eddy Merckx (78) op de gevel van Café ‘t Klein in zijn geboortedorp Kiezegem. “Ik herken me gelukkig nog in de jonge Eddy hier op de muur”, zei de wielerlegende zelf, die meteen enkele details blootlegde.

  1. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Tielt-Winge
  2. HUIZENJACHT. Kortenberg, pal tussen Leuven en Brussel: “Instapklare villa’s vind je niet onder de 750.000 euro”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Kortenberg, pal tussen Leuven en Brussel: “Instapkla­re villa’s vind je niet onder de 750.000 euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week bezoeken we Kortenberg, waar de ligging tussen Leuven en Brussel één van de grootste troeven is. “Door de beperkte ruimte en toenemende vraag worden de vastgoedprijzen hier wel de hoogte ingejaagd.”
    Kortenberg