Eén schietpartij vond plaats in de sociale woonwijk Peterbos

“Lijkt om intimidatie te gaan”: opnieuw twee schietpartijen in Brussel nadat drugsbendes elkaar onder vuur nemen

Gisteravond waren er opnieuw twee schietpartijen in Brussel, in Peterbos en op het Jacques Francksquare. Het lijkt erop dat de twee drugsbendes elkaar naar het leven blijven staan.

Gisteravond rond 20.30 uur vuurden onbekenden vanuit een witte camionette naar een voetganger in Peterbos, Anderlecht. De man kon gaan lopen, waarna de camionette snel wegreed. Goed twee uur later, om 23.50 uur, was er dan een tweede schietpartij, dit keer op het Jacques Francksquare in Sint-Gillis. De daders schoten richting een groep jongeren en vluchtten dan met een elektrische step.

LEES OOK. Buurtbewoners zien dealers na dodelijke schietpartij doen alsof er niets is gebeurd: “Alsof ze groenten en fruit verkopen op de markt”

Sarah Frederickx, woordvoerster van Brussel-Zuid, bevestigt de feiten. “Al lijkt het er hier op dat het om intimidatie ging. Ter plekke zijn alvast geen kogelhulzen aangetroffen. Mogelijk werden alarmpistolen gebruikt. De zaak is in onderzoek”, klinkt het.

“Ter plekke zijn geen kogelhulzen aangetroffen. Mogelijk werden alarmpistolen gebruikt”

Sarah Frederickx

Woordvoerster Brussel-Zuid

Maffia van Marseille

Wel duidelijk is dat de twee bendes, die van Peterbos en die van Jacques Franck, elkaar blijven zoeken. De bende van Peterbos, die geleid wordt door de Marseillaise maffia, wil de wijk van Jacques Franck overnemen maar die laatsten laten dat niet gebeuren.

De oorlog tussen de twee bendes barstte begin vorige maand los na een reeks schietpartijen waarbij een jonge dealer werd doodgeschoten. (cds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER