Arn

Antwerp-hooligan in haven betrapt bij uithaling 880 kg cocaïne

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vrijdag de 25-jarige Arnaut B. aangehouden op verdenking van de invoer van verdovende middelen. De havenarbeider werd donderdag in de haven betrapt bij de uithaling van 880 kg cocaïne.

Joris van der Aa en Sam Reyntjens

“De Scheepsvaartpolitie kreeg in de nacht van 6 op 7 maart een melding van verdachte gedragingen in de Antwerpse haven. Verschillende ploegen gingen ter plaatse en troffen een 25-jarige man aan tussen de containers”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Hij werd gearresteerd. In de geopende container is een groot aantal pakketten aangetroffen. Na de telling gaat het om 22 pakketten met een hoeveelheid van ongeveer 880 kilogram cocaïne in totaal.”

Verdachte Arnaut B. had volgens de politie attributen bij om containers te openen en opnieuw te verzegelen. De havenarbeider, die bij de politie ook bekend als vechtsporter én lid van de harde kern van Antwerp, werd vrijdag verhoord door de onderzoeksrechter. Die heeft beslist om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Slachtoffer van aanslag

Arnaut B. is geen onbekende voor politie en justitie. De man staat bekend als lid van de harde kern van Antwerp. Een aantal kopstukken van de Antwerpse hooliganscene is ook actief in de internationale cocaïnehandel. Arnaut B. kwam begin dit jaar ook in beeld als slachtoffer van een aanslag in het drugsmilieu, op 24 januari op de Brasschaatsteenweg in Kalmthout. Daar vond een zware explosie plaats, die aanzienlijke schade aanrichtte aan een voordeur. Voor die aanslag kon de politie in Turnhout twee Nederlanders van 20 en 22 jaar arresteren.

LEES OOK. Twee Nederlanders (20 en 22) aangehouden voor aanslag in Kalmthout

Arnaut B. is al de twee Antwerp-hooligan in korte tijd die wordt opgepakt voor drugsfeiten. Recent werd ook Nino D.M. gearresteerd, omdat hij aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen in zijn bezit had. De harde kern van Antwerp ontrolde afgelopen weekend in het Bosuistadion een spandoek met het opschrift “Free Nino” om hun kameraad te steunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen