Linskens werd vorige zomer in de EK-finale nog uitgeroepen tot ‘most valuable player’.© BELGA

Belgian Cat Kyara Linskens ondergaat knieoperatie, maar Olympische Spelen komen niet in gevaar

Belgian Cat Kyara Linskens (27) werd vrijdag geopereerd aan de knie (meniscus) en komt dit seizoen niet meer in actie bij het Franse BLMA Montpellier.

Patrick Ceulemans
Bron: BELGA

Linskens, die nog maar net haar comeback had gemaakt na een enkelletsel dat ze opliep voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis, kampte ook met een knieblessure (meniscus). Met het oog op de Olympische Spelen in Parijs onderging de Belgische center vrijdag een operatie. Haar seizoen bij het Franse BLMA Montpellier zit er meteen op, maar richting de Spelen is er geen paniek. Kyara Kiki Linskens zou half mei de voorbereiding richting Parijs mee kunnen opstarten.

De 27-jarige en 1m93 grote Linskens is al jaren een vaste waarde bij de nationale ploeg en leidde de Belgian Cats vorige zomer mee naar de Europese titel. In de finale tegen Spanje werd ze tevens uitgeroepen tot MVP (most valuable player). Ze was er ook bij op de Olympische Spelen in Tokio en veroverde met de Belgian Cats de bronzen medaille op het EK in 2017 in de Tsjechische hoofdstad Praag en in 2021 in het Spaanse Valencia.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer