Een 61-jarige vrouw is woensdag doodgeschoten.
Foto: Dieter Nijs

Verdachte van moord op 61-jarige vrouw in Anderlecht is aangehouden

De man die gisteren werd opgepakt in het onderzoek naar de moord op een 61-jarige vrouw uit Eigenbrakel die woensdag in Anderlecht werd doodgeschoten, is door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden.

Woensdagavond troffen de hulpdiensten in de Gheudestraat in Anderlecht een bewusteloze vrouw aan in haar wagen. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat ze door het hoofd was geschoten. De zestiger bezweek korte tijd later aan haar verwondingen.

Politie en parket waren op dat moment volop op zoek naar de dader. Donderdag werd er bij een huiszoeking in Eigenbrakel een verdachte opgepakt.

Het parket liet na de arrestatie weten dat het niet ging om een familielid van het slachtoffer, maar volgens bronnen dicht bij het onderzoek kenden dader en slachtoffer elkaar wel.

De verdachte is vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Die besloot om de man aan te houden op verdenking van moord. De man is intussen overgebracht naar de gevangenis in afwachting van het verdere onderzoek. Volgende week verschijnt hij voor de raadkamer, die zal oordelen over zijn verdere aanhouding.

Meest gelezen