© Isosport

VIDEO. PSV boekt nipte zege tegen Go Ahead Eagles, invaller Johan Bakayoko ziet bevrijdende 2-0 tegen paal stranden

PSV heeft vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles op de 25e speeldag zijn 22e overwinning van het seizoen geboekt (1-0).

Marnix Taes

De competitieleider had genoeg aan een doelpunt van Sergino Dest (10.) om de zege over de streep te trekken. De Amerikaanse flankverdediger wandelde door de verdediging van de thuisploeg en legde het enige doelpunt van het partij in de verste hoek weg.

In de basis geen Johan Bakayoko bij de Eindhovenaren. De vleugelaanvaller betrad wel na de rust het veld. Iets na het uur verving hij de Amerikaan Malik Tillman. Bakayoko liet zich wel opmerken. Bijna had hij in het slot de 2-0 aan de voet, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de paal. Zijn actie was meteen het laatste hoogtepunt van de wedstrijd.

De Eindhovenaren kwam wel nog met zijn tienen te staan na een tweede geel karton voor Armando Obispo, maar dat veranderde niets aan het scorebord. In het verliezende kamp speelde Xander Blomme 87 minuten, Thibo Baeten kreeg een klein halfuurtje.

In de stand van de Nederlandse hoogste klasse blijft PSV autoritair leider met 69 punten. Feyenoord, dat nog aan de bak moet, volgt met 56 stuks.