© Sven Van Haezendonck

Jonge bestuurder (27) raakt ernstig gewond bij zware klap tegen verlichtingspaal: “Hij zat gekneld en was bewusteloos”

Heist-op-den-Berg -

Een jonge bestuurder (27) heeft vrijdagavond zware verwondingen opgelopen toen hij in Heist-Goor met zijn bestelwagen tegen een verlichtingspaal botste. Het slachtoffer verkeerde aanvankelijk in kritieke toestand, maar is volgens de politie intussen buiten levensgevaar.

Bewoners van de Gommeriijnstraat in Heist-Goor, op de grens met Schriek (Heist-op-den-Berg) werden vrijdagavond omstreeks 21.20 uur opgeschikt door een zware klap. In een bocht, die in de buurt bekend staat als gevaarlijk, verloor een bestuurder van een Ford bestelwagen om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur. Hij raakte daarbij onder meer enkele verkeersborden, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te botsen en in de haag van een aangrenzend huis te belanden.

De bestelwagen botste tegen een verlichtingspaal. Het slachtoffer zat gekneld en moest worden bevrijd door de brandweer.© Sven Van Haezendonck

De verlichtingspaal brak af en kwam deels op de weg terecht. “We zijn naar buiten gelopen en zagen dat meteen dat het ernstig was. Onze dochter verwittigde de hulpdiensten. De jongeman zat gekneld en was bewusteloos, maar ik voelde wel dat hij nog een polsslag had”, vertelt een buurman. In afwachting van de hulpdiensten ontfermde hij zich over het slachtoffer. “De bestuurder was zwaargewond. We hopen dat alles goedkomt”, zegt een buurvrouw.

Ter plaatse verzorgd door mug

Het slachtoffer, een twintiger uit Heist-op-den-Berg zelf die bij een bedrijf in de buurt werkt, moest door de brandweer worden bevrijd. Een opgeroepen mug heeft de zwaargewonde bestuurder ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. De Gommerijnstraat was een tijdlang plaatselijk afgesloten. Netbeheerder Fluvius werd gealarmeerd om de situatie met de verlichtingspaal te beveiligen.

Volgens buurtbewoners was het lang niet de eerste keer dat er op de plaats van het ongeval een bestuurder uit de bocht ging. “Bijna jaarlijks zouden we zelfs durven zeggen. De varkensruggen die hier liggen, vormen volgens ons een extra gevaar”, klinkt het. (svh, tdk)

De afgeknakte verlichtingspaal kwam deels op de weg terecht.© Sven Van Haezendonck

De brandweer moest een deel van het dak openknippen om de bestuurder te kunnen ontzetten.© Sven Van Haezendonck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen