© Joris Herregods

Beerschot Wilrijk moet hoofdtrainer missen door zware longontsteking

Beerschot Wilrijk-coach Marc Brys zal woensdagavond niet in de dug-out zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen KFC Dessel Sport. De kampioenenmaker werd immers maandagnacht opgenomen in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Dat meldt de voetbalclub op zijn website.

bap

Om 20.30 uur trappen de Mannekes, die zich afgelopen zaterdag voor het vierde jaar op rij tot kampioen kroonden, de wedstrijd af tegen Dessel Sport. Marc Brys zal echter niet aanwezig kunnen zijn. Hij werd maandagnacht opgenomen in het ziekenhuis, door een zware longontsteking moet hij zeker twee dagen “ter observatie” worden opgenomen.

Assistenten Issame Charaï, Marc Noë en Bram Verbist zullen de voorbereiding en de afhandeling van de wedstrijd op zich nemen. “We wensen Marc een spoedig herstel”, klinkt het op de webstek van Beerschot Wilrijk.

Daardoor zal Brys woensdag de geplande festiviteiten moeten missen. Onder de slogan ‘Carnaval op ’t Kiel’ zal de partij tegen Dessel opgewarmd worden door Braziliaanse ritmische percussie en zwoele danseressen. Na afloop van de wedstrijd zullen fans de Olympische grasmat mogen betreden voor een heuse ‘pitch invasion’.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners