Mohamed Hawas,  Ulfat Khismatullin en Wim Verbraeken spraken gisteren met onze reporter: ze zien zwarte wolken boven hun toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Hawas, Ulfat Khismatullin en Wim Verbraeken spraken gisteren met onze reporter: ze zien zwarte wolken boven hun toekomst.

Onze reporter sprak aan de poort bij Van Hool met de werknemers: “Hoe zal ik mijn huis nu afbetalen?”

“Ik vrees dat ik als één van de eersten zal moeten vertrekken...”, klinkt het somber aan de poort van Van Hool in Koningshooikt. Werknemers van de met sluiting bedreigde busbouwer vechten er tegen de tranen. Honderden jobs staan op de helling: van koppels die allebei hun inkomen dreigen te verliezen tot zelfs hele gezinnen – moeder, vader én hun twee kinderen die aan de slag zijn bij Van Hool. “Wie gaat me aannemen, als hier straks duizend mensen de laan worden uitgestuurd?”

92 reacties

  • Werner Vanhoutte

    2 maanden geleden
    Netto loon Skopje 293 euro maand - (18000 Macedonische denar).Is ongeveer 2,5 euro per uur. De aanwervingen tegen deze lonen lopen momenteel bij Van Hool Skopje tot eind maart. Lijkt op georganiseerde vlucht. Geen enkele vorm van steun aan dit bedrijf.! Onderzoek is aangewezen, want dit puur wanbeheer Volgens De Standaard bedroeg de schuld eind 2022- 200 miljoen en 34 miljoen RSZ achterstand.
  • jos vermeulen

    2 maanden geleden
    Waar nooit over gesproken wordt is het feit dat je dan op je 50ste als je al werk vindt, terug onderaan de ladder mag beginnen en maar content moet zijn met het loon dat ze nog willen geven en niet veel meer krijgt dan een schoolverlater die geen ervaring heeft. Laat dat nu de reden zijn waarom ik voorlopig weiger te werken na 30 jaar loopbaan. Als ik voor vadertje staat niets beteken buiten een melk koe, dan word ik wel hangmatter.
  • Hubert Collaer

    2 maanden geleden
    Wat ik in het bericht niet lees is dat De Lijn in 2021 een raamakkoord sloot met Van Hool en VDSL om 350 elektrische bussen te leveren waarbij Van Hool er 210 mag leveren, tot nu zijn er 60 geleverd zonder vermelding van wie ze leverde). De Lijn wil extra bussen bestellen en heeft(had) 3 kandidaten: Van Hool, VDSL en Byd. De grootste schuld ligt bij de familie zelf(lees de weekendkrant) waar er 5 bazen zijn met elk hun idee en gelijk. Hier kosr een werkman 19€/ uur, in Macedonië 5€, vlug geteld
  • Phil Smedts

    2 maanden geleden
    De defensie uitgaven gaan enorm stijgen, wegens de oorlog in Oekraine. Kan Vanhool niet omgevormd worden om militaire voertuigen te maken, in militaire projecten zit veel meer marge in dan bij gewone produkten, en we bouwen daarmee ook onze afhankelijkheid af van Amerikaanse militaire leveranciers ?
  • Ludovicus Degelin

    2 maanden geleden
    1200 jobs gaan er verloren . Hoeveel jobs komen erbij in Macedonië?