Voorzitter Bart Verhaeghe is zeer gecharmeerd: Francky Dury kandidaat om technisch directeur van Club Brugge te worden

Francky Dury (66) is één van de topkandidaten om de nieuwe technisch directeur van Club Brugge te worden. De voormalige coach van Zulte Waregem sprak al met blauw-zwart, voorzitter Bart Verhaeghe is zeer gecharmeerd.

pjc

In de nieuwe sportieve structuur van Club Brugge is er een Director of Football (Dévy Rigaux) en een Sports Director (Maarten Dedobbeleer), maar nog geen technisch directeur. Die moet het klankbord van de coach worden en waken over de identiteit van Club Brugge. Bij voorkeur gaat het om iemand met veel ervaring. Francky Dury, jarenlang aan de slag bij Zulte Waregem, AA Gent en de voetbalbond, past in dat plaatje.

Dury voerde reeds gesprekken met de leiding van Club Brugge, maar er zijn nog kandidaten. Zo meldde Hugo Broos vorige week dat hij blijkbaar ook op het lijstje stond. Hij voegde eraan toe dat er “nog niks concreets” was.

Hoewel Dury dus niet de enige kanshebber is, is er volgens onze informatie meer dan louter wat geflirt. Zeker Club-voorzitter Bart Verhaeghe is zeer gecharmeerd door Dury, wat maakt dat hij toch een streepje voor heeft op zijn concurrenten.

Dury destijds als coach.© BELGA

In het verleden sprak Dury al met Club. In 2011 kwam de achterban in opstand toen de West-Vlaming in beeld was als T1. Na het vertrek van Michel Preud’homme onderhandelde Dury ook op Olympia, finaal werd toen Ivan Leko de nieuwe coach.

Sinds december 2021 zit Dury zonder job. Zijn afscheid bij Zulte Waregem was er één in mineur. Sindsdien kreeg hij vele aanbiedingen, maar niks beviel hem ten volle. Bij Club werken vindt Dury wel een interessante piste.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer