Ga naar de inhoud

Pakt Kangoeroes Mechelen straks 3e Beker van België op een rij? "Mag geen probleem zijn als ze hun niveau halen"

 za 9 maart 2024 10:01
" "
Kijk om 18 uur naar de bekerfinale op VRT Canvas.

Net als in 2023 gaat de bekerfinale bij de vrouwen ook dit jaar tussen Kangoeroes Mechelen en Castors Braine. En net zoals vorig jaar is Kangoeroes ook nu weer favoriet.

Een bekerfinalist die in de competitie 17 van zijn 18 wedstrijden gewonnen heeft, zou in principe altijd de topfavoriet moeten zijn. Maar niet in het geval van Castors Braine.

 

De Waalse topclub is ook nu weer een maatje te groot voor de concurrentie, maar één team staat nog een trapje hoger: Kangoeroes Mechelen. Die ene nederlaag in 18 wedstrijden was dan ook tegen de rivaal van vandaag: eind november won Kangoeroes de topper bij Braine: 63-69.

 

"Het verschil in de competitie was inderdaad niet zo groot", weet ook voormalig Belgian Cat Sofie Hendrickx, straks onze cocommentator bij de bekerfinale. "Maar Kangoeroes heeft wel ietsje meer kwaliteit en is daardoor ook licht favoriet voor mij in de finale."

Het systeem van Kangoeroes is moeilijk te doorbreken. Iedereen weet ook heel goed wat er van hen verwacht wordt.

Sofie Hendrickx

Wat is de grote kracht van dit Mechelen? "Hun systeem is moeilijk om te doorbreken. Iedereen weet ook heel goed wat er van hen verwacht wordt. Je hebt de veelzijdigheid van Reese inside en ook Resimont en Nauwelaers kunnen het verschil maken", zegt Hendrickx.

 

Castors teert dan weer op de individuele klasse van speelsters als Lindstrom, Saxton of Diallo. "Individueel zijn ze heel sterk, maar de kwaliteit van de uitvoering is allemaal iets minder."

 

Ook opvallend aan beide kanten: in vergelijking met een jaar geleden zien we veel nieuwe gezichten. "Er is inderdaad relatief weinig continuïteit geweest", beaamt Hendrickx, die niet twijfelt aan de favoriet voor vanavond. "Als Kangoeroes op niveau speelt, mag het geen probleem zijn."

Gerelateerd: