Gert Verhulst / Kenneth Dée, techexpert bij HLN en VTM Nieuws.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Verhulst / Kenneth Dée, techexpert bij HLN en VTM Nieuws. © Play4 / RV

Wie zit er achter oplichting met valse uitspraken van BV's? “Er zit heel veel geld in en er zijn heel veel slachtoffers”

Qteck Forex. Dat beleggingsplatform kostte de 73-jarige Willy uiteindelijk 325.945 euro. De gepensioneerde slager trapte in een val van internetfraude, waarbij hij met een vals krantenartikel en verzonnen uitspraken van Gert Verhulst werd overtuigd geld te storten. De belofte? Binnen de 4 maand zou hij miljonair zijn. Na vier maanden was hij al zijn spaargeld kwijt. Maar hoe gaan zo’n bedrijven nu precies te werk? En wie schuilt erachter?

20 reacties

  • Nico Herbots

    2 maanden geleden
    Als er een manier zou bestaan om op 4 maanden miljonair te worden, zonder iets te hoeven doen dan nog, zou iedereen miljonair zijn. Goedgelovigheid in combinatie met hebberigheid leiden veel sneller naar de ondergang dan naar de top. Slachtoffers van cybercriminaliteit zien hun centen nooit terug. Dus deze gepensioneerde zal terug moeten gaan werken ofwel trouwen met een steenrijke, jonge Nigeriaanse prinses. Die mail zal ook nog wel komen.
  • liliane bervoet

    2 maanden geleden
    Het is niet altijd hebzucht , ook mensen die te einde raad zijn en met hun laatste centjes nog iet willen proberen die zijn er ook .
  • Bea Touzine

    2 maanden geleden
    Gertje deed er zelf meer dan 20j over ;) dus waarom geloven na 4maand man man man dat er nog mensen in trappen 2024 niet verwacht
  • Rik Duyvejonck

    2 maanden geleden
    Daarom hebben ze flexijobs in het leven geroepen.
  • Hugo vanderoosbeek

    2 maanden geleden
    Zolang hebzucht de drijfveer is, zullen dergelijke praktijken succes kennen. Noem het een afstraffing...