Verdachte in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) voorlopig vrijgelaten

In het onderzoek naar de aanslag in Merksem die in januari 2023 het leven kostte aan de 11-jarige Firdaous, is de in Nederland opgepakte verdachte voorlopig weer vrijgelaten. Dat bevestigt het Antwerpse parket.

N. C. (31) uit Amsterdam en zijn ex D. Z. (24) uit Breda werden woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van het 11-jarig meisje. Beiden ontkennen echter betrokken te zijn bij de zaak. De vrouwelijke verdachte werd vrijdag voorlopig vrijgelaten. Haar advocate zou elk bewijs "flinterdun" noemen.

Bij de aanslag op 9 januari 2023 werd een woning in Merksem onder vuur genomen. De kogels gingen door een garagepoort, waarachter zich een keuken bevond waar een gezin op dat moment aan het eten was. Een 11-jarig meisje werd dodelijk getroffen, de 58-jarige vader en zijn twee andere dochters van 13 en 18 jaar raakten lichtgewond.

Meteen na de feiten werd geopperd dat de aanslag zich zou hebben afgespeeld binnen het drugsmilieu, gezien de familiale banden van de slachtoffers met enkele personen die voorkomen in verschillende grote drugsdossiers.

Meest gelezen