© Belga, Shutterstock

Duvel-hackers eisten meer dan half miljoen dollar van brouwerij: “Onderhandelingen worden afgestemd op exacte schade”

De hackers die de computersystemen van brouwerij Duvel-Moortgat binnendrongen, vroegen in eerste instantie meer dan een half miljoen dollar losgeld om de gestolen gegevens niet te verspreiden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Al valt er over dat bedrag wel nog te onderhandelen, klinkt het.

jvh
Bron: Het Laatste Nieuws

“Ik kan het exacte bedrag niet noemen, want dat hangt af van de onderhandelingen van onze onderaannemer”, aldus een lid van het hackerscollectief ‘Stormous’. “En de onderhandelingen worden afgestemd op de exacte schade die door de aanval werd aangericht bij het slachtoffer. Maar het bedrag dat we bij de start eisten, ligt hoger dan 500.000 dollar (omgerekend zo’n 456.000 euro, red.).”

De groep dreigde er vrijdag al mee om volgende week – sneller dan eerst gepland – een grote hoeveelheid data over het bedrijf te lekken. Op een aftelklok op de website van de hackersgroep stond aanvankelijk dat de brouwerij twee weken kreeg om het losgeld te betalen. Volgens het hackerscollectief is er echter nog steeds geen enkel contact geweest met de Duvel-directie. Dat frustreert de hackers schijnbaar, en dus verhogen ze de druk op de brouwerijgroep.

Woensdag raakte bekend dat brouwerij Moortgat, het bedrijf achter onder meer Duvel, werd gehackt, waardoor de productie tijdelijk moest worden stilgelegd. Die werd inmiddels weer opgestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer