© FB

Wat deze agenten doen voor bejaard koppel, komt recht uit het hart

De politie, uw vriend. Een uitdrukking die in dit geval zeker klopt. Toen enkele agenten uit Rome een verontrustend telefoontje kregen van de buren van een bejaard koppel, gingen ze meteen ter plaatse. “Hier was geen misdaad gepleegd. Onze jongens hadden een zwaardere taak: twee eenzame zielen geruststellen”, schreef de politie op Facebook.

nadb

De Italiaanse agenten kregen vorige week een ongerust telefoontje van de buren van Michele (94) en Jole (89). Vanuit het appartement van het bejaarde koppel, dat bijna 70 jaar getrouwd is, kwam verontrustend gehuil.

De politie van Rome ging ter plaatse en zag meteen wat er aan de hand was. “Daar was geen misdaad gepleegd”, schreef de politie op Facebook. “Jole en Michele waren geen slachtoffers van oplichterij of van diefstal. Er moest niemand gered worden. Deze keer hadden onze jongens een moeilijkere taak: twee eenzame zielen hadden geruststelling nodig. Ze begrepen dat een beetje menselijke warmte de rust bij Jole en Michele zou herstellen.”

Eenzaamheid

Het gehuil van het koppel was namelijk een reactie op het slechte nieuws dat ze gezien hadden op televisie. “Aanslagen, misbruikte kinderen in een kinderdagverblijf... Jole vroeg zich af waarom er zo veel kwaad is in de wereld”, aldus de agenten op Facebook. “Het is niet altijd een gemakkelijk leven. Zeker wanneer de stad leegloopt en de buren op vakantie zijn. Soms slaat de eenzaamheid over in tranen.”

In het appartement merkten de agenten op dat het koppel amper eten in huis had. Ze staken daarom de handen uit de mouwen en maakten spaghetti klaar.

Voor de zekerheid lieten ze ook een ambulance komen om de gezondheidstoestand van de bejaarden te controleren.

Liefde en respect

Het warme gebaar van de agenten werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “Bedankt om deze ouderen liefde en respect te tonen”, schreef een Amerikaanse vrouw.

“Misschien kunnen jullie hun adres delen? Ik geloof dat ze graag kaartjes zouden ontvangen van overal ter wereld”, stelde een andere Facebookgebruiker voor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER