© EPA-EFE

Sport Wielrennen

“Ik ben in betere vorm dan vorig jaar en het jaar daarvoor”: Jonas Vingegaard blijft doorstomen in Tirreno-Adriatico

Jonas Vingegaard etaleerde vandaag opnieuw zijn klasse met een tweede ritzege op rij in de Tirreno-Adriatico. Op de slotklim viel hij aan en gaf hij de concurrentie geen kans meer. Zelf bleek hij achteraf tevreden over de voorbije week.

“Op zich moest ik niet per se winnen, maar ik houd gewoon van het gevoel om als eerste over die finish te komen”, vertelde de Deen achteraf. “Het team heeft weer hard gewerkt om vandaag een goed resultaat te behalen. Twee etappes winnen op een week tijd is zeker mooi. Daarnaast ben ik ook trots dat ik de leiderstrui kan behouden.”

Bora-Hansgrohe probeerde een paar keer aan te zetten met Jay Hindley, maar zonder succes. “Ze reden vandaag aan een hoog tempo. Al was dat eigenlijk een goede zaak voor ons. Ik had dat tempo nodig om zelf goed mijn aanval te kunnen inzetten. Hindley probeerde een paar keer aan te vallen, maar slaagde daar niet in. Het was dan maar aan mij om ook eens in de aanval te gaan en dat lukte wel. Vanaf dan was het gewoon een tijdrit tot aan de finish.”

Vingegaard behaalt zonder ongelukken morgen de eindwinst. “Ik kan wel zeggen dat ik in betere vorm ben dan vorig jaar en het jaar daarvoor. Het team leverde vandaag uitstekend werk. De week verloopt tot nu toe hoe we het wilden, maar vieren dat doe ik nog niet. Eerst morgen de etappe nog uitrijden en dan pas zijn we zeker.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer