© BELGA

Antwerp wint met kleinste verschil van KV Kortrijk en verzekert zich van deelname aan Champions’ Play-offs

Antwerp deed wat het moest doen en wint de wedstrijd op KV Kortrijk met 0-1. De bezoekers lieten meerdere malen de kans op een dubbele score liggen, waardoor het spannend bleef tot het einde. KVK maakte echter geen aanspraak op een doelpunt. Antwerp verzekert zich zo van een ticket voor de Champions’ Play-offs.

Elian Coussement

Antwerp wond er geen doekjes om: het wou zich zo snel mogelijk verzekeren van hun ticket voor de Champions’ Play-offs. En dat moest gebeuren zonder Mandela Keita, die geblesseerd is, en Vincent Janssen, die uit voorzorg niet in de selectie zat nadat hij deze week wat last ondervond op training.

Er was geen tijd voor een lange studieronde in het Guldensporenstadion en dat vertaalde zich in enkele vroege kansen voor de landskampioen. Balikwisha trapte hoog over, Ilenikhena ruim naast en Ondrejka kopte in de handen van doelman Pirard. Antwerp had de match stevig in handen en KV Kortrijk wist hierdoor geen vuist te maken.

Dominant Antwerp

Iets voorbij het halfuur werd de druk te hoog voor een bleek spelend KVK. Ejuke bracht na een knappe combinatie op rechts het leer voor doel. Zijn bal vond Ilenikhena en die zette de 0-1 knap op het scorebord. In één tijd schoot de 17-jarige Fransman de bal hoog in de kooi van Pirard. Daar was geen houden aan.

Meer dan verdiend kon een voorsprong niet zijn en de logica werd gerespecteerd. De thuisploeg kwam er geen enkele keer uit en toonde niet veel. Ook hun stilstaande fases waren niet om over naar huis te schrijven, terwijl die vorig weekend een gevaarlijk wapen bleken te zijn.

© BELGA

Na de 0-1 daalde het tempo wat. Antwerp controleerde en was op zijn hoede voor een eventuele Kortrijkse tegenprik. Die kwam er niet en het waren de mannen van Van Bommel die net voor rust nog een goede kans bij elkaar speelde en hun voorsprong bijna verdubbelde. Antwerps-kapitein Alderweireld kon vrij koppen na een goed aangesneden vrije trap en dwong KVK-doelman Pirard tot een puike redding.

KV Kortrijk moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft, maar het leek het juiste vaatje niet gevonden te hebben. De bezoekers ging gewoon verder op hun elan van in het eerste deel van de wedstrijd. Hetzelfde spelbeeld: KVK stond erbij en keek ernaar. Daarnaast was het op aanvallend vlak zo pover wat de West-Vlamingen op de mat legden. Na een uur spelen had Butez nog geen enkele keer moeten uitpakken met een redding. Zo was de Franse-goalie zeer eenvoudig op weg om zijn twaalfde clean sheet van het seizoen te behalen.

Spannend slot

Zijn collega aan de overkant daarentegen had wel een drukke namiddag. Pirard zag Ondrejka van ver uithalen en pareerde zijn schot met een goede save. Antwerp bleef zoeken naar die 0-2 en het was opnieuw Alderweireld die er dicht bij was met een kopbal. Hij zag zijn poging uiteenspatten op de dwarslat.

© Isosport

Het geluk zat de landskampioen ook niet mee en daardoor bleef rode lantaarn KV Kortrijk nog in leven. Dat sprankeltje hoop leefde ook onder de thuisaanhang. Bij Kortrijks balbezit stuwde het hun ploeg aan en dat leek even te resulteren in kansen. Helaas werden de voorzetten van De Neve telkens goed weggewerkt door Alderweireld.

Dat het geluk deze namiddag niet koos voor Antwerpse zijde, moest Ondrejka aan de lijve ondervinden. De Zweed verdubbelde op aangeven van Bataille de voorsprong, maar ref Put zag hands. De VAR volgde dat oordeel, waardoor het toch nog spannend bleef tot het einde van de wedstrijd. Zeker toen Kings Kangwa KVK bijna op gelijke hoogte bracht met een staalhard schot boven de kooi van Butez. Van Bommel bibberde, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. De Nederlandse coach pakt het ticket voor de Champions’ Play-offs en laat de rode lantaarn nog een weekje langer logeren in Kortrijk.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer