Duitse vakbond roept cabinepersoneel bij Lufthansa op om komende week te staken

© AFP

Ufo, de Duitse vakbond van het cabinepersoneel, heeft de ongeveer 19.000 leden van het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Lufthansa Cityline opgeroepen om dinsdag en woensdag te staken.

Bron: BELGA

Op dinsdag zullen alle uitgaande vluchten tussen 4 en 23 uur vanuit Frankfurt getroffen zijn, op woensdag zijn dat de vluchten vanuit München, deelt Ufo zaterdagavond mee. Het cabinepersoneel van beide maatschappijen had eerder al in twee aparte stemmingen met meer dan 96 procent gestemd om te staken.

LEES OOK:

De voorbije week had het grondpersoneel, dat zich verenigt in vakbond Verdi, met zijn intussen vijfde waarschuwingsstaking al het passagiersverkeer van Lufthansa grondig verstoord. De gevolgen van de staking, die meer dan twee dagen duurden, waren zaterdagvoormiddag nog te voelen, met geschrapte vluchten en vertragingen.

Ufo zegt dat het bedrijf donderdag nog een recordresultaat van bijna 1,7 miljard euro nettowinst bekendmaakte. Het is het op twee na beste resultaat ooit. “Het cabinepersoneel moet nu ook deelnemen in dat succes. De toegevingen van tijdens de coronacrisis moeten uitgebreid gecompenseerd worden”, zei Joachim Vázquez Bürger, voorzitter van het raad van bestuur van Ufo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen