Beelden gaan viraal van moment waarop dierenverzorgers plots oog in oog staan met gorilla in dierentuin© Tiktok

Beelden van dierenverzorgers die plots oog in oog met gorilla staan in dierentuin gaan viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een erg benarde situatie in Fort Worth Zoo, een dierentuin in Texas. Beelden van een bezoeker laten zien hoe twee dierenverzorgers in het gorillaverblijf plots oog in oog komen te staan met Elmo, een zilverrug die in het verblijf leeft. Mede doordat ze erg kalm blijven, kunnen ze een aanval van het dier vermijden.

kmlo
Bron: USA Today

Het incident dateert van oktober vorig jaar, maar donderdag kwam een video van het incident op Tiktok terecht. Daar werden de beelden al tientallen miljoenen keren bekeken. Van zodra bleek dat door een menselijke fout het dier zich nog in het buitenverblijf bevond, probeerden de verzorgers te ontkomen. Een van de hen raakte meteen tot bij de uitgang, terwijl de andere flink wat geduld moest uitoefenen vooraleer ze zichzelf in veiligheid kon brengen. Enkele bezoekers die alles zagen gebeuren, hoopten ondertussen op een goede afloop.

Pas toen Elmo richting een hoek van zijn verblijf liep, kon de verzorgster veilig wegrennen. “Gelukkig was er geen fysieke confrontatie tussen de verzorgers en de gorilla”, klonk het achteraf bij een woordvoerder van de zoo. “Dankzij hun expertise hebben ze de situatie rustig doorstaan en konden ze veilig het gebied verlaten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer