Archiefbeeld© AFP

Vijf migranten verdronken voor Tunesische kust

Vijf personen die illegaal Europa probeerden te bereiken zijn voor de kust van Tunesië verdronken, terwijl 24 anderen gered konden worden. Dat meldt de Tunesische Nationale Garde.

jvh
Bron: BELGA

De lichamen van vijf migranten werden geborgen voor de kust van de regio Zarzis, klinkt het in een mededeling. Volgens dezelfde bron werden 24 andere migranten van verschillende nationaliteiten gered. De boot met de migranten was vertrokken vanaf de kust van “een buurland”, een term die meestal wordt gebruikt om Libië aan te duiden.

Bij een andere operatie verijdelde de kustwacht naar eigen zeggen een clandestiene oversteek op zee voor de kust van al-Mahdia en werden 53 migranten met een buitenlandse nationaliteit gered.

Libië is een draaischijf voor tienduizenden migranten die Europa clandestien over zee proberen te bereiken. Boten die vanaf de Libische kust vertrekken, stranden vaak voor de kust van Tunesië, dat ook een belangrijke vertrekplaats is voor migranten.

Meer dan 1.300 migranten die in 2023 vanaf de Tunesische kust vertrokken in een poging om Europa illegaal te bereiken, zijn verdronken, zo zegt het Tunesische Forum voor Economische en Sociale Rechten, een Tunesische ngo die gespecialiseerd is in migratiekwesties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer