© BFM

Afbraak van oude brug over E313 in Ranst van start gegaan: wie van of naar Hasselt rijdt, rijdt best om

Ranst -

De afbraak van de oude brug van de Vaarstraat in Ranst is begonnen. Voor die afbraak is de E313 in beide richtingen tussen 21 uur zaterdagavond en 9 uur zondagochtend afgesloten.

Kristin Matthyssen

Sinds 1 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorbereidende werken uit voor de vernieuwing van de snelwegbrug van de Vaartstraat in Ranst. De afbraak van de oude vrug is zaterdagavond om 22 uur van start gegaan. Daarom is de E313 in beide richtingen afgesloten voor het verkeer tot zondagochtend 9 uur. Het AWV en het Vlaams Verkeerscentrum roepen op om de omgeving te vermijden en een alternatieve route te nemen.

© bfm

De afsluiting loopt van het op- en afrittencomplex Wommelgem tot het complex Massenhoven op de E313. Op de E34 is er een afsluiting tot aan het complex Zoersel.

Wie van Hasselt naar Antwerpen of Gent rijdt en omgekeerd, rijdt het best rond via Brussel. Verkeer vanuit Eindhoven naar Antwerpen en omgekeerd via Breda.

De alternatieve routes.© AWV

Nieuwe brug

De bouw van de nieuwe brug start in april. De plaatsing van de fundering van de middenpijler staat in de paasvakantie gepland. Het verkeer rijdt in die periode in elke richting over twee rijstroken. De busbaan richting Antwerpen wordt afgesloten.

Tijdens de laatste drie weken van april werkt de aannemer verder aan de middenpijler. Het verkeer passeert dan over drie rijstroken, zowel richting Antwerpen als richting Hasselt en Eindhoven. De busbaan blijft eveneens afgesloten. Weggebruikers houden best rekening met files. De opening van de spiksplinternieuwe brug staat momenteel gepland voor eind 2024.

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer