© mvg

Deze Olympische sites liggen er vandaag verwaarloosd bij

Steden waar de Olympische Spelen plaatsvinden, zoals het Braziliaanse Rio de Janeiro in 2016, doen hun uiterste best om al hun troeven in de kijker te zetten. Meer nog: ze pompen miljoenen in de bouw van indrukwekkende stadions en olympische dorpen om duizenden sportliefhebbers te lokken. Maar na de sportieve gekte worden veel gloednieuwe sites schaamteloos verwaarloosd. Een schrijnend overzicht.

vwh

Barcelona, Spanje

In 1992 verzamelden sportliefhebbers zich hier voor de Olympische Zomerspelen. Nu ligt de site er griezelig verlaten bij.

© mvg

© mvg

Athene, Griekenland

Het stadion waar de volleybalwedstrijden plaatsvonden tijdens de Olympische Spelen van 2004 ligt te verkommeren, terwijl het olympisch dorp tegenwoordig een van de favoriete plekjes is van bmx-ers. Ook het oefenbad van de atleten ligt er onverzorgd bij.

© starenaaust.com

© Chris-Brown

Berlijn, Duitsland

Het olympisch dorp uit 1936 rot langzaam maar zeker weg.

© Global-Fish

© 28dayslater1936

Sarajevo, Bosnië en Herzegovina

Tijdens de Olympische Winterspelen in 1984 was dit afbrokkelende bouwwerk het monument van de Olympische Spelen. Vandaag is het een paradijs voor graffitispuiters.

© Ulicar-Streets

Peking, China

Hoewel de Olympische Spelen hier nog niet zo lang geleden plaatsvonden (2008), is het kunstmatige kajakparcours al veel van zijn glorie verloren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen