Kate met kinderen in Windsor.
Foto: X @KensingtonRoyal

Eerste officiële foto van prinses Kate sinds operatie: "We wensen iedereen een fijne Moederdag"

Kensington Palace heeft een eerste officiële foto verspreid van de prinses van Wales sinds haar buikoperatie midden januari. De Britten vieren vandaag ook Moederdag. Prinses Catherine of Kate is omringd door haar drie kinderen en bedankt iedereen voor de vele beterschapswensen.

De foto werd genomen door prins William eerder deze week op de gronden van Windsor Castle. Het gezin woont daar in Adelaide Cottage. Het is de eerste nieuwe foto van Kate sinds ze de laatste keer op kerstdag publiekelijk verscheen. 

Kate (42) zit neer op een tuinstoel en is omringd door haar drie kinderen, een lachende George, Louis en Charlotte.

"Bedankt voor jullie lieve wensen en voortdurende steun in de afgelopen twee maanden. Ik wens iedereen een fijne Moederdag", schrijft ze (C = Catherine, red.) op X. 

Vorige week werd door de Amerikaanse pers gretig een paparazzifoto opgepikt van de prinses. Ze was toen te zien in een wagen, met haar moeder Carole Middleton aan het stuur. Die foto volgde na weken van absurde complottheorieën.

De prinses onderging in januari een operatie aan de buik in een Londens privéziekenhuis. Ze hervat ten vroegste met Pasen haar werkactiviteiten.

Handkus voor Elizabeth II

Ook koning Charles, die behandeld wordt voor kanker, eert zijn moeder op Moederdag. De foto op de koninklijke socialemediakanalen toont een jonge Charles na een polomatch. Hij geeft de toenmalige Queen een elegante handkus. 

Meest gelezen