AP
Volledig scherm
© AP

Deze 10-jarige jongen werd gezicht van hongersnood in Gaza. Maar hulp kwam er niet

Een 10-jarige jongen is het gezicht geworden van de hongersnood in Gaza. Aangrijpende beelden van een compleet uitgemergelde Yazan Kafarneh in een ziekenhuisbed in de stad Rafah gingen de afgelopen dagen de wereld rond via sociale media. Maar hulp kwam er niet.

43 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    2 maanden geleden
    Verschrikkelijk voor die jongen. Maar als deze beelden kunnen worden rondgestuurd kon toch ook sneller hulp geboden worden? En wat was er meer aan de hand met die jongen zijn gezondheid? Want op de foto's zien de bezoekende dames er niet bepaald uitgemergeld uit. Ook niet de vrouw die zijn handje vasthoudt?
  • Kev De Backer

    2 maanden geleden
    Ik hoop dat deze jongen rust en vrede krijgt net zoals de hele gemeenschap van Gaza en Israel.
  • Jan Jacobs

    2 maanden geleden
    Er is veel geld voor vanalles en nog wat maar niet voor volkeren die eten en kleding het hardst nodig hebben. In mijn hart doet dat veel meer dan pijn en daar kun je met je verstand absoluut niet bij….
  • Hilde Weymeersch

    2 maanden geleden
    waarom tonen ze die harde beelden dagelijks aan de mensen. Terwijl ze toch blijven oorlog voeren. En terwijl er zoveel rijken zijn op de aarde. Die met hun rijkdom geen blijf weten.
  • Kadiriye Akpinar

    2 maanden geleden
    Ik heb het zo vaak gezegd en ik zeg het nog eens. Wij zouden niet 1 dag onder bezetting willen leven. Palestijnen leven nu meer dan 75 jaar onder bezetting. Zij hebben recht om zichzelf te verdedigen. Fijne dag iedereen