Oyen moest met de draagberrie van het terrein gedragen worden.© BELGA

HERBELEEF. Ait El Hadj trapt KRC Genk naar gouden driepunter tegen Standard

KRC Genk heeft zondag een gouden zaak gedaan in de strijd om de Champions’ Play-offs. Invaller Anouar Ait El Hadj trapte blauw-wit naar een 1-0-zege. Herbeleef het duel hier.

Mathias Vranckx
RC Genk Logo
RC Genk
1
:
0
Standard Logo
Standard
Mathias Vranckx

Heynen: “Dat net Oyen dit weer moet meemaken is heel zwaar om dragen”

“We hebben een uur lang de juiste energie getoond. Daarna kregen we het fysiek even lastig en begon Standard meer te voetballen. Dat tweede doelpuntje bleef uit, en dan weet je dat Standard sowieso gaat komen. Zij hadden sowieso niet veel meer te verliezen. Iedereen sprak nog van dat lonkende degradatiegevaar, maar dan moest er wel nog heel veel gebeuren.”

“Naar het einde van de wedstrijd toe wisten zij dat het alles of niks zou worden. Wij zakten dan wat te veel terug, maar kwamen aan de andere kant niet geweldig in de problemen. De beste kans kwam er nog via Yeboah nadat McKenzie de bal iets te stil terugkopte, maar dan bewijst Maarten Vandevoordt dat hij een van de beste keepers in onze Belgische eerste klasse is.”

Grote broer

“Het is zo frustrerend dat het dan achteraf niet allemaal positief uitvalt voor ons. De blessure van Luca Oyen is een serieuze domper op de feestvreugde. Ik heb een heel goeie band met hem en probeerde hem dan ook te troosten, maar op zo’n moment kan je niet veel nuttigs doen. Ik ken Luca al heel lang en probeer een beetje als grote broer te fungeren voor hem.”

“Dat net hij dit weer moet meemaken is heel zwaar om dragen. Het is niet de eerste keer, en dan komt dat net nog eens op het allerslechtste moment. Hij was net weer op het goeie spoor. Hij speelde weer meer, en deed dat de laatste tijd ook heel goed. Zo’n blessure komt uiteraard altijd ongelegen, maar ik weet waarover ik spreek. Ik onderging in het verleden hetzelfde lot. Ik kan alleen maar hopen dat de diagnose zal meevallen.”

“Al moeten we realistisch zijn. Ik zag hem na afloop in de kleedkamer en hij was uiteraard enorm aangeslagen. Hij liep al op krukken en ik denk dat hij zelf al besefte dat het er niet goed uitziet. Zoiets voel je als speler. Ik heb hem nog bemoedigende woorden proberen in te spreken, maar ik kan er heel goed inkomen dat hij dat nu niet wil horen. Hij moet vooruit. Er is geen weg terug. Heel Racing Genk zal hem hierin op alle mogelijke manieren bijstaan.”

Door Mathias Vranckx

 

Mathias Vranckx

El Khannouss: “Ik durfde niet te veel in de buurt van Oyen te komen”

“Ik moet toegeven dat we moed putten uit het puntenverlies van Cercle Brugge eerder dit weekend. We wisten voor aanvang van de wedstrijd tegen Standard dat het in welk scenario dan ook twee finales zouden worden. Eentje hebben we nu al tot een goed einde gebracht, maar de race is nog niet gelopen.”

“Los van het feit dat andere ploegen puntjes verliezen mogen we niet te veel naar anderen kijken. Natuurlijk heeft dat voor ons als team rechtstreeks gevolgen, maar onze focus moet maar op één ding liggen, en dat is op de wedstrijd op Westerlo.”

“Als we erin slagen om die wedstrijd op dezelfde manier aan te pakken als tegen Standard, moet het goedkomen. Ik heb het team tegen Standard op sleeptouw proberen nemen. Ik moet toegeven dat ik op het einde helemaal kapot zat. Ik ben blijven lopen, maar op een gegeven moment was het op.”

Grootste trainers ter wereld

“Ik weet dat het enorm belangrijk is om die hoge druk op de tegenstander te zetten. Ik ben nu eenmaal een winnaar. Altijd en overal wil ik winnen. De grootste trainers ter wereld zeggen dat de aanvallers de eerste verdedigers zijn. Ik sta vooraan. Als ik begin druk te zetten volgt de rest automatisch. De supporters gingen er dan nog eens extra achter staan, dus dan kan je nog net dat tikkeltje meer geven.”

“Het doet mijzelf ook enorm deugd dat m’n maatje Anouar Ait El Hadj het verschil maakte. Hij krijgt niet al te veel speeltijd en heeft hierdoor een moeilijke periode achter z’n rug, maar dankzij dit doelpunt kan hij dat negativisme achter zich laten. Ik zal hem hoe dan ook altijd blijven steunen.”

Pechvogel Oyen

“Hetzelfde geldt absoluut voor Luca Oyen. Die jongen kent echt te veel pech. Een tweetal jaar geleden scheurde hij al eens z’n linker kruisband, en het heeft er veel van weg dat hij nu hetzelfde voor heeft aan de rechterknie. Ik durfde net na het fatale moment niet te veel in z’n buurt komen omdat ik de knie had zien draaien. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat dat er niet goed uitzag. Ik hoop op het beste voor hem. Hij zal er hoe dan ook sterker uitkomen.”

“Luca kan ons misschien niet meer helpen om voor die Champions Play-off te gaan, maar we gaan eens zo hard voor hem strijden. Er rest ons nog één finale. En een finale speel je niet, maar win je. We hebben maar één missie, en dat is winnen. Ik geloof er alvast voor driehonderd procent in.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

El Ouahdi: “Ik denk dat we ons kwalificeren voor de Champions Play-off”

“Dit was een levensbelangrijke overwinning voor ons. En een meer dan verdiende driepunter. We waren negentig minuten lang de betere ploeg, vond ik. Ik denk ook dat iedereen het op dat vlak met me eens zal zijn. Standard schoot slechts twee of drie keer op doel, en dat was twee keer door kleine foutjes van onszelf. Ze maakten echt nooit aanspraak op de overwinning.”

“Net voor rust gaat Maarten (Vandevoordt, nvdr.) gedeeltelijk onder de bal door waarna Yeboah goed lobt. Ik werk het leer daar nog voor de lijn weg. In de tweede periode kopt McKenzie te zwak terug op Vandevoordt. Daar kan Yeboah weer gevaarlijk zijn. Maar daar is het bij gebleven. Over negentig minuten bekeken hadden we alles dus zeer goed onder controle.”

Luca Oyen

“We wisten dat winnen tegen Standard de enige optie was. We zijn na afloop enorm blij en opgelucht, maar ik kan toch niet anders dat met m’n gedachten bij Luca (Oyen, nvdr.) te zitten. Hij blesseert zich aan de knie. We wisten onmiddellijk dat het ernstig was. Luca blijft niet zomaar liggen.”

“Het is ook niet de eerste keer dat hij dit meemaakt. Dat maakt het nog des te pijnlijker. Toen ik dichterbij kwam, hoorde ik dat hij lag te kermen van de pijn. Dat kwam wel binnen. Maar hij moet weten dat heel het team hem tijdens deze moeilijke periode altijd zal blijven steunen.”

KVC Westerlo

“We willen naar de Champions Play-off. In de eerste plaats voor Luca Oyen. Daarvoor is een nieuwe overwinning op Westerlo cruciaal. We zijn er onszelf van bewust dat een puntje ook kan volstaan, maar daar gaan we niet vanuit. We moeten dezelfde focus en energie als tegen Standard tonen. We hebben negentig minuten fors druk gezet en je ziet dat dat loont.”

“Standard kwam er voetballend amper uit en we dwongen hen om de bal hier en daar over de zijlijn te jassen. Met ons voetballend vermogen hebben we dan het verschil kunnen maken. Technisch maakten we hier en daar nog domme foutjes, vooral ikzelf. Ik probeer die pietluttigheden er nog uit te krijgen, want ik weet dat de concurrentie groot is.”

“Ken Nkuba is nu eenmaal ook een hele goeie voetballer. Hij is in staat om dezelfde zaken te tonen als ik. En om misschien nog wel beter te doen. Dat besef ik maar al te goed. Al lig ik niet te veel wakker van die zogezegde concurrentie. We zijn in de eerste plaats een team en willen met z’n allen na volgend weekend in die top zes zitten. Ik hoop en denk dat we dat gaan bewerkstelligen.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

McKenzie: “Ik heb Vandevoordt een dikke knuffel gegeven”

“We deden wat we moesten doen. En dat was de drie punten pakken. Uiteindelijk draait het daarom in voetbal. Veel mensen spreken over allerlei statistieken, maar wij willen gewoon winnen. De laatste weken en maanden lieten we wisselvallige resultaten noteren, maar het is nu meer dan ooit het moment om een reeks neer te zetten.”

We hebben in deze match niet al te veel moeten bibberen. Dat vertel ik niet om op te scheppen, maar het is wel een feit. Vergeet niet dat de tegenstander nog steeds Standard heette. Ondanks dat ze een minder seizoen kennen, mag je hen niet onderschatten.”

Redder Maarten

“Ik creëerde ongewild één schrikmomentje. Diep in de tweede helft wil ik de bal terugkoppen op Maarten Vandevoordt, maar doordat het veld er erg droog bij lag botste de bal zeer vreemd waardoor ik er anders op moest anticiperen. Daardoor kon ik niet genoeg kracht genereren. Als ik het opnieuw mocht doen had ik de bal met m’n voet gigantisch hard het stadion uitgekeild, maar gelukkig redt Maarten m’n hachje. Ik heb hem dan ook bedankt met een stevige knuffel.”

“We kunnen nu even genieten, maar ik wil vooral niet dat onze aandacht gaat verslappen. Mijn familie uit Amerika is momenteel in België. Ik zal straks misschien met een half oog naar de tussenstand in Union – AA Gent kijken, maar meer ook niet. Ik wil vooral van de aanwezigheid van mijn geliefden genieten zolang ze hier zijn. Volgende week vliegen ze terug naar de Verenigde Staten, dus familie komt nu heel even op de eerste plaats, maar aan de andere kant blijft Racing Genk prioritair.”

“De periode waarin we nu verkeren, daar draait het om. Je speelt een heel seizoen om er uiteindelijk nu te staan. Soms win je, soms verlies je. Er wordt doorheen het voetbalseizoen steeds veel gespeculeerd, maar het is nu dat je op je best moet zijn. We hebben maar één doel, en dat is play-off I. Dat is het enige waarnaar we nu nog kijken.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx
Racing Genk wint met 1-0 van Standard! Een levensbelangrijke overwinning in de strijd om de Champions Play-off! Wouter Vrancken en de zijnen springen voorlopig naar plaats vijf in de klassering. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Vijf minuten extra! 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Even krijgen de Genk-fans bijna een hartverzakking! McKenzie kopt te zwak terug op Vandevoordt en Yeboah steekt er z'n voetje tussen. De bal landt op het dak van het doel. Hier komt de thuisploeg bijzonder goed weg. 
Mathias Vranckx
Sterk stoorwerk van Cuesta! Hij rukt helemaal mee naar voren op en geeft dan nog gepast mee aan Arokodare. Die kraakt z'n schot. 
Mathias Vranckx
Sowah centert scherp. Yeboah komt centimeters te kort om het hoofd tegen het leer te kunnen zetten. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
De tweede doelpoging van Standard is een feit. Yeboah krijgt te veel ruimte, maar schiet ruim over. 
Mathias Vranckx
Bonsu Baah zet de motor aan en kiest ervoor om Doumbia langs de binnenkant te passeren. Het flauwe schot vliegt recht in de handschoenen van Bodart
Mathias Vranckx
Noubi komt fors in op El Khannouss. De Standard-verdediger speelt de bal, maar dit was wel erg gevaarlijk. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Ait El Hadj kraakt z'n volley. De bal valt op het dak van het doel van Bodart
Mathias Vranckx
De invaller komt net te laat bij Cuesta
Aangeboden door onze partners