Jonge vrouw kritiek nadat auto uit de bocht gaat en crasht, andere inzittende raakt zwaargewond

© Roger Dreesen

Bocholt -

Een auto is zondagochtend uit de bocht gegaan op de Reppelerweg in Reppel. Het voertuig botste tegen geparkeerde auto’s, ging door tuinen en schuttingen om op zijn dak neer te komen. Twee jonge vrouwen werden uit het voertuig geslingerd: een slachtoffer is kritiek en het andere zwaargewond.

Roger Dreesen en Marij Wyers

De auto ligt op zijn dak achter de poort. Twee houten panelen werden omvergereden.© Roger Dreesen

De slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De aangerichte ravage op de Reppelerweg is groot.

© Roger Dreesen

Rond 1 uur miste een auto de bocht vlakbij de frituur. Daarbij heeft de auto tuinen omgeploegd en schuttingen en brievenbussen geramd. Twee geparkeerde wagens raakten ook beschadigd. Door rondslingerende brokstukken vlogen zelfs de dakpannen van een huis. Drie woningen liepen schade op.

© Roger Dreesen

De bewoners werden gewekt door de slag. Ze alarmeerden de hulpdiensten. Een bevrijdingsteam en ambulances snelden toe. “Twee inzittenden waren uit het voertuig geslingerd. Een vrouwelijk slachtoffer was in levensgevaar”, zegt brandweerofficier Koen Maes van de zone Noord-Limburg. “Een van de slachtoffers kon nog aangeven dat ze met vijf waren waardoor we vreesden dat er nog meer gewonden waren. We hebben daarom een drone met warmtebeeldcamera ingezet om in een straal van 200 meter te zoeken. Er werden geen slachtoffers meer gevonden”, zegt de brandweerofficier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen