© Christophe Gateau/dpa

Belgische moeder (41) en kind (4) overleden na aanrijding in Berlijn

Bij een verkeersongeval in Berlijn zijn een Belgische vrouw en haar vierjarige zoontje om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie. De man en zus van de vrouw waren getuige van het ongeval, het viertal bevond zich voor een toeristische uitstap in de Duitse hoofdstad.

jvh
Bron: Bild, Belga

De 41-jarige vrouw wilde de Leipziger Strasse, nabij de Potsdamer Platz in het centrum van Berlijn, zaterdagochtend rond 10 uur oversteken met haar zoon in een buggy. De 83-jarige bestuurder van een Ford Mondeo wilde volgens Bild net op dat moment een verkeersopstopping langs rechts voorbijsteken, op het fietspad en aan onaangepaste snelheid. De man reed de Belgische vrouw en haar zoontje vervolgens frontaal aan, en kwam pas tot stilstand tegen twee andere wagens.

De hulpdiensten reanimeerden de moeder en het kind ter plaatse nog, maar de vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ook het jongetje haalde het ondanks een spoedoperatie niet: hij overleed zaterdagnacht aan zijn verwondingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Man en zus waren getuige

De bestuurder werd na het ongeval met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De man en de zus van de Belgische vrouw waren getuige van het ongeval, ook zij werden in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder legde vrijwillig een alcoholtest af, en bleek nuchter. Zijn rijbewijs en wagen werden alvast in beslag genomen. “Het onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval is nog gaande”, aldus de politie. Een deskundige zal de omstandigheden van de aanrijding onderzoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer