© AFP

Levenloos lichaam aangetroffen bij zoektocht naar vermiste Belg in Frankrijk

Bij de zoekactie naar de Belg die zaterdagavond vermist raakte in de gemeente Gagnières, in het Franse departement Gard, hebben de hulpdiensten een levenloos lichaam aangetroffen. Of het gaat om de vermiste Belg, werd nog niet bevestigd.

Bron: BELGA

Bij de zoekactie naar de Belg die zaterdagavond vermist raakte in de gemeente Gagnières, in het Franse departement Gard, hebben de hulpdiensten een levenloos lichaam aangetroffen. Dat maakte de prefectuur van de Gard bekend. Het zuidoosten van Frankrijk werd getroffen door zwaar onweer. Een auto met twee inzittenden, allebei met de Belgische nationaliteit, werd meegesleurd door het water, toen ze een brug overstaken. Een van de inzittenden kon op eigen kracht de auto verlaten en werd gered door de hulpdiensten.

© AFP

Eerder was sprake van meerdere Belgische vermisten, maar dat lijkt niet te kloppen. Buitenlandse Zaken zegt weet te hebben van één Belg die is vermist bij het noodweer in het Franse departement Gard.

Zo was er was in lokale media ook sprake van twee Belgische vrouwen in Goudargues die zouden vermist zijn. Maar dat klopt niet, aldus Buitenlandse Zaken. “De lokale autoriteiten hebben aan het consulaat-generaal van België in Marseille bevestigd dat de incidenten die zich hebben voorgedaan in Goudargues geen Belgische onderdanen betreffen.”

Het zuidoosten van Frankrijk werd zaterdag getroffen door zware regenval en overstromingen. In zeven departementen gold code oranje voor zware regenval, als gevolg van de passage van storm Monica over het zuidoosten van het land.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer