Maandag coördinatievergadering bij Crisiscentrum in aanloop naar nieuwe boerenprotesten

© Kristof Vadino

Het Crisiscentrum belegt maandag een coördinatievergadering met de betrokken diensten. Dat gebeurt op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), in aanloop naar het voor donderdag aangekondigde boerenprotest. De landbouwers plannen filterblokkades aan de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent.

Bron: BELGA

De eerste bedoeling van die coördinatievergadering is alle informatie te verzamelen die over de acties de ronde doet en te zien wat de ernst en waarachtigheid van die informatie is, legt Nick Gyselinck, woordvoerder van Verlinden uit. Op sociale media gaat het dezer dagen immers enorm hard.

Daarnaast zullen de betrokken diensten ook bekijken welke aanpak nodig is bij de voor donderdag geplande acties. “Kunnen we dat doen zoals we eerder al gedaan hebben, of moeten we met andere manieren komen”, legt Gyselinck uit. 

LEES OOK:

Door de havens te blokkeren willen de boeren erop wijzen dat het vooral de industrie is die stikstof uitstoot, en niet de landbouw.

Landbouwers in heel Europa voeren al maanden actie. Die zijn vooral gericht tegen te strenge (Europese) milieuregels en dalende inkomsten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen