Carnavalsstoet in Maaseik: Pater Sangers presenteert zelf nieuwe Maasbrug

MAASEIK -

Duizenden toeschouwers volgden zaterdag de carnavalsoptocht van Het Heilig Wammes in Maaseik. Zelfs pater Sangers was weer even onder de levenden.

Mark Dreesen

Een inwoner van Roosteren in het originele ordetenue van de Kruisheren trok mee in de optocht. “Vandaag presenteren wij als Nederlanders de nieuwe Maasbrug (Pater Sangersbrug) aan de Belgen. Het is misschien de laatste keer dat we met onze carnavalswagen over de oude brug mogen naar België”, vertelde hij. Op zijn carnavalswagen prijkte de nieuwe Maasbrug. Daarachter dansten dames met Nederlandse wimpel en heren met de Belgische driekleur.

© mmd

© mmd

Het was één van de 81 groepen van de mooie carnavalsstoet, met échte Limburgse carnavalsmuziek, acrobatie, show en bijzonder kleurrijke groepen. “Een carnavalsstoet met minder decibels en zonder discomuziek, dat kan dus ook nog”, aldus heel wat toeschouwers.

Prins Bert VIII pronkte bovenop een wagen gemaakt uit liefst 377.000 roosjes. “Daar hebben we vier weken lang met 150 medewerkers aan gewerkt”, vertelt Jos Joosten trots. Peter Voorjans trok met een oldtimer tractor mee. “‘Boek zkt vrouw’ is mijn thema”, grapt einzelgänger Peter. “Vier etalagepoppen sleur ik mee op mijn wagen. Ik heb me aangegeven als een grote carnavalsvereniging.”

De wijk Sint-Jansberg presenteerde zich in vlammende kostuums. Omdat de groep veel deelnemers had, leek het of heel Maaseik in de fik stond. Twee schepenen uit het stadsbestuur vierden mee als muzieknoten. Opvallend in de optocht was dat iedere groep een dans had ingestudeerd, theater bracht of de toeschouwers animeerde met gezellige taferelen. Een groep oogstrelende ijskoninginnen kreeg alle aandacht.

© mmd

En dan was er nog Jos Leynen uit Aldeneik. “Ik doe al 33 jaar mee als einzelgänger. Vandaag maak ik van iedere toeschouwer een ludieke foto met een groot fototoestel op wielen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer