Noodnummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

© BELGA

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het noodnummer 1722 vanwege het voorspelde slecht weer.

blg

Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Om overbelasting bij de hulpdiensten te vermijden, activeert de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722. De meest rechtstreekse manier om brandweerbijstand te vragen is een digitale aanvraag via 1722.be indienen, maar in situaties die niet-levensbedreigend zijn kan ook het nummer 1722 gebeld worden.

Volgens het KMI zullen vooral de meest oostelijke provincies van ons land veel water te slikken krijgen. “Over een periode van 24 uur kan er in delen van de provincies Luik en Limburg tot meer dan 25 à 30 liter per m² neerslag genoteerd worden. Over de hele regenperiode kan de hoeveelheid op de hoogten van de provincie Luik zeer plaatselijk oplopen tot 35 à 40 liter per m².”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.