Pro League brengt nieuwe wijzigingen toe aan slotspeeldag reguliere competitie: Standard opent tegen Eupen, ook duels van Club en Union vervroegd

Voor de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft de Pro League enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo openen Standard en Eupen zaterdagavond om 18.15 uur de 30ste speeldag in de Jupiler Pro League, later die dag is er nog Anderlecht-KV Kortrijk om 20.45 uur. Verder ontmoeten STVV en Club Brugge elkaar al om 13.30 uur op zondagmiddag, de topper tussen landskampioen Antwerp en Union staat nadien om 16 uur geprogrammeerd.

Marnix Taes

Aanvankelijk moesten alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere competitie op hetzelfde moment gespeeld worden, maar daar wordt nu van afgestapt. “De kalendercommissie komt zo tegemoet aan de vraag van de rechtenhouder, maar ook aan organisatorische moeilijkheden”, aldus de Pro League in een eerder korte verklaring. “Het duel tussen KV Kortrijk heeft geen sportief belang meer. RSCA kwalificeerde zich al voor de Champions’ play-offs, KVK speelt zeker de Relegation play-offs.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook STVV en Club Brugge kennen hun lot al: de Truienaars zijn veroordeeld tot de Europe play-offs, blauw-zwart stelde eerder zondag tegen OH Leuven zijn plek in de Champions’ play-offs veilig. Verder was Eupen al veroordeeld tot play-off 3, Standard moet zijn seizoen ietwat glans proberen te geven in de Europe play-Offs. Tot slot staat de topper tussen Antwerp en Union ook iets eerder op het programma dan de rest van de wedstrijden, aangezien beide ploegen elkaar daarna nog twee keer bekampen in de Champions’ play-offs.

De wedstrijden tussen Cercle Brugge-RWDM, AA Gent-Charleroi, OH Leuven-KV Mechelen en Westerlo-Genk blijven op zondag 17 maart om 18.30 uur geprogrammeerd staan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer