Speciale eenheden politie overmeesteren gewapende man die zijn ex bedreigt: slachtoffer verschanst zich in badkamer

Grobbendonk -

Aan de Kasteelstraat in Grobbendonk overmeesterden speciale eenheden zondagnamiddag rond 17 uur een man (23) die bij zijn ex-vriendin was binnen gegaan met een wapen, vermoedelijk een mes. In hetzelfde gebouw woont toevallig ook burgemeester en parlementslid Marianne Verhaert (GiB), die de politie een pluim geeft.

Volgens de eerste vaststellingen was een man, naar verluidt de ex-vriend van de bewoonster, het gebouw gewapend binnengedrongen. Hij dreigde om zichzelf iets aan te doen. Of hij de vrouw ook fysiek heeft bedreigd is dus niet duidelijk, het slachtoffer kon zich volgens onze informatie verschansen in de badkamer.

“De politiediensten kwamen masssaal ter plaatse”, weet Marianne Verhaert die thuis was en in hetzelfde woonblok woont. “We kregen de strikte opdracht om binnen te blijven tot de situatie onder controle was.” De lokale politiezones Neteland en Zara sloten de Kasteeldstraat af. Dat zorgde even voor verkeersproblemen omdat de doorgaans rustige straat als omleidingsweg dient voor de jaarmarkt die in het centrum aan de gang was.

De Kasteelstraat.© Marc Peeters

De lokale politie besliste niet zelf het appartement binnen te dringen maar een beroep te doen op de speciale eenheden. Die kwamen met vijf mensen ter plaatse. “Er is eerst getracht om op de man in te praten en hem te overtuigen zijn wapen neer te leggen”, zegt een politiewoordvoerder. Het zou gaan om een mes.

“Toen dat niet lukte hebben de medewerkers van de speciale eenheden de 23-jarige man fysiek overmeesterd.“ Het was ondertussen al 19 uur. De man liep daarbij zeer lichte verwondingen op, maar niet in die zin dat hij naar het ziekenhuis moest. De verdachte werd in een klaarstaande politiecombi geplaatst en onder begeleiding van de speciale eenheden overgebracht naar het hoofdcommissariaat van de politiezone Neteland. De vrouw is ongedeerd en is opgevangen door de politie.

“Het leven van de burgemeester of de andere personen die bij haar op bezoek waren is nooit in gevaar geweest”, meldt de politie. Marianne Verhaert is blij dat bij het incident geen onomkeerbare dingen zijn gebeurd. “De diensten verdienen een pluim voor de manier waarop ze de situatie hebben aangepakt”, besluit ze.

 (mph)

Marianne Verhaert looft het werk van de politiediensten.© Marc Peeters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners